CZUJNIK
Strona 1 z 1
Witam. posiadam od niedawna mazde3 z 2005roku 1,6 disel sedan.Ostatnio podpiąłem ją do kompa i wyskoczył błąd "uszkodzenie czujnika ciśnienia paliwa w listwie wtryskiwaczy". Czy wie ktoś gdzie ten czujnik jest.Proszę o dokładny opis albo zdjęcie tego czujnika i czy jest możliwość wyczyszczenia go czy trzeba wymienić i ile może kosztować taki czujnik.Objawy to np.jadąc na 2gim biegu dojeżdżam do progu zwalniającego zwalniam wciskam sprzęgło przejeżdżam przez próg puszczam sprzegło a ona przyspiesza sama do 1000obr. i po chwili zwalnia do normalnych obrotów.Ostatnio jadąc autostradą przy wyprzedzaniu prędkość 120/h nagle zgasła zjechałem na bok odpaliła odrazu rozpędziłem się i znowu zgasła zjechalem odpaliła przegazowałem ją kilka razy i już potem do końca trasy było ok.Czy to wina tego czujnika.pomocy.
- Od: 26 kwi 2013, 09:58
- Auto: mazda 3 2005 1,6 cdi
Hi
1. zapisuj kody błędów, opisy są często mylące
2. nikt Ci nie powie, że to na pewno wina tego czujnika
3. nie wiem czy czujnik kupisz nowy jako osobny element, możliwe że dostępny będzie z cała listwą common rail – całość znajdziesz z tyłu silnika, najłatwiej znajdziesz po metalowych przewodach paliwowych z wtryskiwaczy.
4. wygląda pewnie mniej więcej tak (w Fordzie możesz dostać tą samą część sporo taniej):
ale przede wszystkim zdiagnozuj to dokładnie (sprawdź dokładnie wtyczke i przewody).
1. zapisuj kody błędów, opisy są często mylące
2. nikt Ci nie powie, że to na pewno wina tego czujnika
3. nie wiem czy czujnik kupisz nowy jako osobny element, możliwe że dostępny będzie z cała listwą common rail – całość znajdziesz z tyłu silnika, najłatwiej znajdziesz po metalowych przewodach paliwowych z wtryskiwaczy.
4. wygląda pewnie mniej więcej tak (w Fordzie możesz dostać tą samą część sporo taniej):
ale przede wszystkim zdiagnozuj to dokładnie (sprawdź dokładnie wtyczke i przewody).
DZIĘKI WLODI_M jak się upewnie to dam znać a ile byś chciał za niego
Dopisano 28 kwi 2013, 19:53:
Czy czujnik ciśnienia paliwa w listwie wtryskiwaczy jest umieszczony w listwie common rail. Prosze o pomoc, gdzie on jest M3 1,6 disel 2005
Dopisano 28 kwi 2013, 19:53:
Czy czujnik ciśnienia paliwa w listwie wtryskiwaczy jest umieszczony w listwie common rail. Prosze o pomoc, gdzie on jest M3 1,6 disel 2005
- Od: 26 kwi 2013, 09:58
- Auto: mazda 3 2005 1,6 cdi
Witam tez mam na sprzedaz takie czujniki tez od mojej 3 bo kupilem mazde 3 na czesci i posiadam czesci daj z 30 zl i mozesz wziasc ;D
- Od: 31 maja 2012, 21:39
- Auto: Mazda 3 1.6 diesel 2004
Strona 1 z 1