mazda 3 2004 1.6 disel problem z odpalaniem
Strona 1 z 1
jak w temacie odpala po czym szarpnie silnikiem i zgasnie za ktoryms razem odpala i mozna smigac nawet tydzien bez gaszenia oczywiscie byla juz u 2 mechanikow dalej to samo szukam dobrego mechanika w okolicach gdanska ktory zna dobrze ten silnik
-
simlockmaster
Forum odnośnie silnika Y6 znajduje się tutaj: viewforum.php?f=91
Zgłosiłem już aby ktoś przeniósł tam Twój temat.
Zgłosiłem już aby ktoś przeniósł tam Twój temat.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Oczywiście nie wiemy czy na ciepłym problem z odpaleniem czy na zimnym? Czy problem jest z obrotami po odpaleniu lub czy możesz sie wkręcać powyżej 3tys obr. Czy ktoś odczytał jakieś błedy? Tu jak u doktora, im więcej szczegółów tym większą szansa na poprawna diagnozę 
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
niema różnicy czy silnik jest ciepły czy zimny przerobiona jest lewa wiązka obok silnika i jeden z mechaników stwierdził że tam lezy przyczyna a sprawy mechaniczne wykluczył ale niestety sie nie podejmuje naprawy
-
simlockmaster
A czemu była przerobiona
Podpinał pod komputer czy wywróżył to z fusów 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
nie wiem czemu była przerobiona auto juz takie kupiłem , pod komputer podpinał ponoc dozo jakis dziwnych błędów wykrywa szukam poprotu kogos konkretnego z gdanska lub okolic kto sie podejmie naprawy
Dopisano 14 sty 2013, 20:12:
auto jest po zmianie filtrow (powietrza, oleju i paliwa) 4 swiec, nowy akumulator, przeplywka. Filtr paliwa nie jest orginalny, mechanik nie mogl znalesc i dorobil jakas konstrukcje ktora ma podgrzewac paliwo. Tydzien poniej rano nie odpalil – wyladowany akumulator. I tak do dzis, przez noc cos wyladowuje akumulator. Silnik szarpal na obrotach ponizej 2000. Po wymianie przeplywki objawy ustaly. W miedzyczasie pojawil sie problem, ze odpala i gasnie dalej nie ma problemow z obrotami, bledy ponic dziwne i niewlasciwe jak na ten rocznik, tzn za mlody jest zeby to wszysko padlo, a mianowicie zle czyta polozenie pedalu gazu
turbina,
Dopisano 14 sty 2013, 20:12:
auto jest po zmianie filtrow (powietrza, oleju i paliwa) 4 swiec, nowy akumulator, przeplywka. Filtr paliwa nie jest orginalny, mechanik nie mogl znalesc i dorobil jakas konstrukcje ktora ma podgrzewac paliwo. Tydzien poniej rano nie odpalil – wyladowany akumulator. I tak do dzis, przez noc cos wyladowuje akumulator. Silnik szarpal na obrotach ponizej 2000. Po wymianie przeplywki objawy ustaly. W miedzyczasie pojawil sie problem, ze odpala i gasnie dalej nie ma problemow z obrotami, bledy ponic dziwne i niewlasciwe jak na ten rocznik, tzn za mlody jest zeby to wszysko padlo, a mianowicie zle czyta polozenie pedalu gazu
turbina,
-
simlockmaster
A słychać czyszczenie EGR po zgaszeniu silnika. Były przypadki że zacinający się EGR rozładowywał akumulator ...
Po zgaszeniu silnika powinno być przez chwilę słychać takie jakby buczenie ...
Po zgaszeniu silnika powinno być przez chwilę słychać takie jakby buczenie ...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Strona 1 z 1