911mc napisał(a):Również podepnę się do tematu. Mam w planach wgranie nowej mapy na 130 km i 295 Nm![]()
Znacznie poprawia dynamikę wozu. Z przyspieszenia od 0-100km/h -11,3s (seria) , a 9,5s po wirusie
Prawie 2 sekundy urwania z czasu 0-100 po chipie? Jakoś średnio mi się wierzyć chce, chyba że jakieś dokumentacje na to są i nie sa to pomiary z gtecha. :–) Jeździłem ponad 2 lata zachipowanym dieslem (150KM/320Nm katalogowe –> 185KM/400Nm) i różnica w dynamice była porażająca po wirusie, ale 0-100 spadło z 9s do 8s. Seria miała 160KM/340Nm, więc pewnie przed chipem schodził poniżej 9s i tak. No ale nie 0-100 jest najważniejsze, tylko dynamika w czasie jazdy, a tu auto po wirusie dostało morderczych zapędów. 60-100 w jakieś 3s i takie inne kwiatki. No i zero kopcenia przy butowaniu. ;–)
A co do awaryjności – psuły się pierdoły zupełnie nie związane z silnikiem, no ale to była hiszpańska precyzja, niemiecki temperament. :–) Turbo, EGR, sprzęgło + DMF – wszystko po 2 latach jazdy było zdrowe. Raz tylko strzeliła mi złączka na rurze idącej do FMIC i troszkę zadymiłem Gdynię. ;–)