Mam problem którego nie umiem zdiagnozować.
Jadąc od zimnego silnika i później przez jakiś czas jest wszystko OK ale po pewnym czasie pojawia się zanik mocy, bo gaz do podłogi przy 2000 obrotów nie skutkuje zauważalnym przyśpieszeniem. Wcześniej było coś takiego że jak odpuściłem ze 2 razy gaz to za 3 razem już coś brało. Nie wiem czy to ma związek ze sprawą ale naciśnięciu gazu niezależnie od warunków towarzyszy jakiś dźwięk/szum.
Brak mocy na trasie – 2007 1.6D 109KM
Strona 1 z 1
Miałem ten sam problem. Raz miała moc, raz nie. Okazało się, że nagminnie padają zawory podciśnienia doładowania. Nie mówię, że to przyczyna.
Nowy zawór kosztuje w granicach 400 zł. Ale nie polecam go zakładać, bo może paść. Można założyć (przerobić) zawór pierburga, jednak dedykowany do VW. Jest tańszy i przynajmniej nie padnie
Źródeł problemu może być masa. Jedź na diagnostykę
Nowy zawór kosztuje w granicach 400 zł. Ale nie polecam go zakładać, bo może paść. Można założyć (przerobić) zawór pierburga, jednak dedykowany do VW. Jest tańszy i przynajmniej nie padnie
Źródeł problemu może być masa. Jedź na diagnostykę
- Od: 22 cze 2008, 16:35
- Auto: Była: 323f BA, m3 Top Sport...
Jest: BMW e90
Pisałem, że zawór podciśnienia doładowania np taki:
http://allegro.pl/zawor-podcisnienia-tu ... 18696.html
Taki siedzi również w maździe.
Ja mam jakiś od VW, a przeróbka polegała bodajże na zmianie wtyczki, bo jest inna. Więcej nie wiem, bo ja tego nie robiłem

Taki siedzi również w maździe.
Ja mam jakiś od VW, a przeróbka polegała bodajże na zmianie wtyczki, bo jest inna. Więcej nie wiem, bo ja tego nie robiłem
- Od: 22 cze 2008, 16:35
- Auto: Była: 323f BA, m3 Top Sport...
Jest: BMW e90
Strona 1 z 1