dziwne opoznienie reakcji – M3 BK 1,6 diesel
Strona 1 z 1
witam wszystkich, mialem dzis dziwna sytuacje (Ale zdazala mi sie juz 3-4 w ciagu 1,5 roku uzytkowania), mianowicie krecilem sie pol dnia po miescie (krotkie odcinki od sklepu do sklepu) i jak sie juz zbieralem do domu to wystapil taki dziwny myk, ze jak wciskam gaz (chocby i w podloge) to auto reguje po jakis 2s (normalnie dalo sie go wkrecic na max obroty, jechal, ale jakby mial opoznienie od wcisniecia gazu). Jak wspomnialem kiedys juz takie cos mialem (wrazenie jakby mulil, ale po prostu pozniej reaguje) i wiedzialem ze wylaczenie i wlaczenie silnika pomaga. Tak tez bylo i tym razem, normalnie po "resecie" auto dzialalo jakby nigdy nic, reagowalo zwawo. Zadna kontrolka nie wystapila, dla pewnosci przegazowalem go na obwodnicy bo wydaje mi sie ze od zamulaszczego jezdzenia jakby sie cos przytykalo. Mial ktos cos podobnego
co to moze byc?
- Od: 30 wrz 2009, 17:52
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 lift
Mi coś takiego przydarzyło się raz i to w benzynie. Po ponownym uruchomieniu rano już tego nie było. Dziwna sprawa i do dzisiaj zadaje sobie pytanie co to mogło być. Przy wduszeniu gazu "1-2 sekundowa dziura" i dalej auto ciągnęło bez zarzutu. Może zawieszenie komputera? Skoro po ponownym uruchomieniu wszystko działa ok? 

"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
A u mnie w benzynie
Fakt-zdarzyło mi się raz, ale jednak. I raczej to było po przejechaniu 15km do pracy (poza miastem) było wszystko ok. I po ruszeniu z pracy do domu miałem tę "dziurę". Po wstawieniu do garażu i ponownym odpaleniu rano było już dobrze. Hmmm

"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
mizus napisał(a):widocznie dpf zapchany i zaczelo sie wypalanie jak przekroczyles wieksza predkosc i dlatego moze???
nie jak to sie pojawia to od razu od uruchomienia silnika, nawet stojac w miejscu wciskasz gaz a on reaguje po 2s. normalnie jakby mial lagi na laczach
- Od: 30 wrz 2009, 17:52
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 lift
Strona 1 z 1