Mazda 3 1.6 diesel – DZIWNE CHRUPANIE

Postprzez maly678 » 12 wrz 2010, 12:23

Witam,

Nie jestem pewien czy to jest normalne gdyz jest to moj pierwszy diesel ale zawsze po odpaleniu auta i ruszaniu wystepuje takie dziwne chrupniecie.

Wiem ze niewiele to mowi ale naprawde ciezko to wytlumaczyc brzmi to tak jak by cos blokowalo gaz albo cos w silniku. Wystepuje to tylko po odpaleniu auta i ruszeniu z miejsca w trakcie jazdy juz nic sie nie dzieje.

Dzieki za pomoc.
maly678

Postprzez AdamekMMz » 12 wrz 2010, 16:11

może Ci klocki hamulcowe się zapiekają na tarczach i dlatego masz coś takiego....
Początkujący

Od: 18 lis 2009, 14:25
Auto: MazdaSpeed3

Postprzez rudy rydz » 13 wrz 2010, 11:14

maly678 napisał(a):zawsze po odpaleniu auta i ruszaniu wystepuje takie dziwne chrupniecie.
brzmi to tak jak by cos blokowalo gaz albo cos w silniku. Wystepuje to tylko po odpaleniu auta i ruszeniu z miejsca w trakcie jazdy juz nic sie nie dzieje.
Dzieki za pomoc.

to chrupnięcie to podobno uzbrajanie absu, u mnie też tak jest a mam benzyne. chrupnięcie jest przy przekroczeniu 25km/h i czuć pod pedałem gazu.
pozdro
Forumowicz

Od: 13 maja 2010, 12:31
Auto: 3 BK 05 | 1.6 B | HB

Postprzez maly678 » 13 wrz 2010, 11:34

rudy rydz napisał(a):to chrupnięcie to podobno uzbrajanie absu, u mnie też tak jest a mam benzyne. chrupnięcie jest przy przekroczeniu 25km/h i czuć pod pedałem gazu.
pozdro

Dokladnie tak, jestem przekonany ze to jest to.
Wielkie dzieki, moge teraz spac spokojnie :)
maly678