Witam,
Nie jestem pewien czy to jest normalne gdyz jest to moj pierwszy diesel ale zawsze po odpaleniu auta i ruszaniu wystepuje takie dziwne chrupniecie.
Wiem ze niewiele to mowi ale naprawde ciezko to wytlumaczyc brzmi to tak jak by cos blokowalo gaz albo cos w silniku. Wystepuje to tylko po odpaleniu auta i ruszeniu z miejsca w trakcie jazdy juz nic sie nie dzieje.
Dzieki za pomoc.
Mazda 3 1.6 diesel – DZIWNE CHRUPANIE
Strona 1 z 1
maly678 napisał(a):zawsze po odpaleniu auta i ruszaniu wystepuje takie dziwne chrupniecie.
brzmi to tak jak by cos blokowalo gaz albo cos w silniku. Wystepuje to tylko po odpaleniu auta i ruszeniu z miejsca w trakcie jazdy juz nic sie nie dzieje.
Dzieki za pomoc.
to chrupnięcie to podobno uzbrajanie absu, u mnie też tak jest a mam benzyne. chrupnięcie jest przy przekroczeniu 25km/h i czuć pod pedałem gazu.
pozdro
rudy rydz napisał(a):to chrupnięcie to podobno uzbrajanie absu, u mnie też tak jest a mam benzyne. chrupnięcie jest przy przekroczeniu 25km/h i czuć pod pedałem gazu.
pozdro
Dokladnie tak, jestem przekonany ze to jest to.
Wielkie dzieki, moge teraz spac spokojnie
-
maly678
Strona 1 z 1