Czy DPF występuje również w słabszej wersji 90-konnej? Nie występuje.
Strona 1 z 1
Witam, jestem posiadaczem Mazdy 3 1.6 90KM diesel z 2007r sprowadzonej z Belgii. Nie jestem pewien czy moja wersja ma filtr cząsteczek. Wie ktoś coś na ten temat? Może słabsza wersja go nie posiada? (w ASO powiedziano mi że przy wlewie paliwa jest osobny otwór do wlewania dodatku do paliwa- niczego takiego nie zauważyłem)
- Od: 12 paź 2008, 19:39
- Auto: M3 HB 1.6 diesel 90KM 2007r
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=61354
Jeśli to rocznik 2007, to teoretycznie powinien posiadać DPF.
Możesz podjąć próbę sprawdzenia, wyciągnij bagnet olejowy i sprawdź.
Jeśli są trzy podziałki L/F/X to znaczy, że masz "klasyczny" DPF.
Jeśli to rocznik 2007, to teoretycznie powinien posiadać DPF.
Możesz podjąć próbę sprawdzenia, wyciągnij bagnet olejowy i sprawdź.
Jeśli są trzy podziałki L/F/X to znaczy, że masz "klasyczny" DPF.
Pozdor Myjk
Wojtuś napisał(a):w ASO powiedziano mi że przy wlewie paliwa jest osobny otwór do wlewania dodatku do paliwa
o bosze...ASO??
nie do wiary
Wojtuś napisał(a):niczego takiego nie zauważyłem
i dobrze, Twoja percepcja jest o niebo lepsza od skill'u ASO, z którego masz to info
Wojtuś napisał(a):Może słabsza wersja go nie posiada?
Nie posiada, mimo że spełnia EURO4
Pozdrowienia,
Witaj,
poprawiłem temat Twojego wątku na zgodny z Regulaminem – pamiętaj, by w Opcjonalnym opisie zawrzeć informacje o modelu oraz typie silnika, dzięki czemu Forumowicze będą mogli łatwiej lokalizować problemy.
poprawiłem temat Twojego wątku na zgodny z Regulaminem – pamiętaj, by w Opcjonalnym opisie zawrzeć informacje o modelu oraz typie silnika, dzięki czemu Forumowicze będą mogli łatwiej lokalizować problemy.
Mam 3-ke o takim VIN:JMZBK143261260308 z 2005roku, czy mam DPF?
Z góry dziekuje za pomoc!
Z góry dziekuje za pomoc!
-
Kamyll0
Kamyll0 napisał(a):Mam 3-ke o takim VIN:JMZBK143261260308 z 2005roku, czy mam DPF?
Wrrrr... czy przeczytałeś temat, do którego linka Ci podałem? Zrób to, porównaj cyferki i będziesz wiedział.
Pozdor Myjk
Strona 1 z 1