Mam mazdę 2004 2.0 cdti 136km, przejechane 132 000 km. Bierze olej, jakieś 0,5 l na 1000km. Wiecie może gdzie mogę wymienić podkładki pod wtryskiwaczami w Poznaniu lub okolicach?
Z góry dziękuję za pomoc!
www.mazdaspeed.pl
Bandit napisał(a):Zaniemyśl. Znajdziesz o nich na forum i nie zadawaj takich błahych pytań tylko czytaj i szukaj na forum wszystko jest!
Lechita napisał(a):A ja poproszę o radę w sprawie podkładek... Auto, rocznik 2005, kupiłem w sierpniu 2010 przy przebiegu 138 tkm, wymieniłem rozrząd, olej, przejechałem autem 10 tkm i znowu wymieniłem olej, na moje życzenie mechanik sprawdził smok olejowy – był czyściutki... Czy w tej sytuacji jest sens zmieniać te sławne podkładki? Z korka nic nie dymi, smok jest czysty, więc wygląda na to, że podkładki są szczelne... Dobrze kombinuję, czy jednak upraszczam sprawę? Pytam, bo widać za dużo czytam na forum i człowiek zaczyna się niepokoić, nawet jeśli auto nie przejawia żadnych złych objawów.
Pozdrawiam
Lechita napisał(a):Ja mam jeszcze auto sprzed liftingu, a więc bez DPFu... A podkładek sam nie wymienię, bo jestem zupełnym laikiem, jeśli chodzi o mechanikę.... Nawet nie wiem, czy to skomplikowana sprawa, czy może zupełny banał zajmujący 10 min....
Pozdr
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości