Wymiana chłodnicy płynu
Strona 1 z 1
Chłodnicy silnika nie wymieniałem ale niestety 4 razy musiałem wymienić tę od klimy.
Sama operacja nie jest trudna wymaga tylko demontażu dolnych osłon silnika i wyjęcia kołków blokujących obie chłodnice.
Oczywiście wcześniej będziesz musiał zlać płyn chłodniczy, chyba, że już Ci wyciekł i dlatego ją zmieniasz
.
RP
Sama operacja nie jest trudna wymaga tylko demontażu dolnych osłon silnika i wyjęcia kołków blokujących obie chłodnice.
Oczywiście wcześniej będziesz musiał zlać płyn chłodniczy, chyba, że już Ci wyciekł i dlatego ją zmieniasz
RP
Jeśli dobrze pamiętam to są strzałki oznaczające kierunek, w którym należy nacisnąć tak aby zwolniły się zatrzaski i korki wyciągamy w górę.
RP
RP
No i dzięki pomocy koledze RobertPi, udało się bez strat zdemontować chłodnicę płynu bez rozpinania klimy. Operacja dość żmudna i ryzykowna, ale po 2,5 godzinie zwycięstwo. Mogłem zaprowadzić do mechanika ale nie mam czasu na pozostawienie pojazdu, cały czas do południa użytkowany. Pozdrawiam wszystkich i służę pomocą.
Strona 1 z 1