alternator a światła pozycyjne

Postprzez kubusiem » 18 sie 2015, 17:06

Staram się wyjaśnić co jest przyczyną wyłączania się świateł pozycyjnych (raz działają a czasem podczas jazdy gasną wraz z podświetleniem deski rozdzielczej). Całą manetkę świateł wymieniłem, żarówki wiadomo, bezpieczniki sprawdziłem, przekaźnik niby też działa. Po przeglądzie dostałem info że pulsuje mi napięcie na alternatorze. Czy skoki napięcia mogą powodować wyłączanie świateł pozycyjnych ?? Nie wiem czy pytanie z serii głupich ale tonący brzytwy się chwyta :) niedługo słońce zacznie zachodzić ok 17 i nici z jeżdżenia po zmroku :)
Pzdr

Dopisano 18 sie 2015, 19:35:

Dostałem info żeby samemu sprawdzić/wymienić przekaźnik świateł. Gdzie go zlokalizuję ??
Początkujący

Od: 7 paź 2012, 09:41
Auto: Mazda 3 BK 2004 1.6 benz

Postprzez mega.mamut » 11 paź 2015, 18:07

kubusiem napisał(a):Staram się wyjaśnić co jest przyczyną wyłączania się świateł pozycyjnych (raz działają a czasem podczas jazdy gasną wraz z podświetleniem deski rozdzielczej). Całą manetkę świateł wymieniłem, żarówki wiadomo, bezpieczniki sprawdziłem, przekaźnik niby też działa. Po przeglądzie dostałem info że pulsuje mi napięcie na alternatorze. Czy skoki napięcia mogą powodować wyłączanie świateł pozycyjnych ?? Nie wiem czy pytanie z serii głupich ale tonący brzytwy się chwyta :) niedługo słońce zacznie zachodzić ok 17 i nici z jeżdżenia po zmroku :)
Pzdr

Dopisano 18 sie 2015, 19:35:

Dostałem info żeby samemu sprawdzić/wymienić przekaźnik świateł. Gdzie go zlokalizuję ??

u mnie gasło podswietlenie deski i halogeny przód – przyczyną była usterka w skrzynce z kablami pod schowkiem (strona pasażera)
Początkujący

Od: 23 kwi 2013, 22:17
Auto: mazda 3 bk 1.6 pb 2004

Postprzez fornal » 14 paź 2015, 21:38

Problem jest z skrzynka przekaznikow –> http://www.torontomazda3.ca/forum/showt ... eplacement
Forumowicz

Od: 7 wrz 2010, 18:38
Auto: Mazda 3 BK 1.6 PB
Mazda 6 GH 2.0 PB