Mazda 3 BK 1.6 2007 cieknie olej
Strona 1 z 1
Witam, mam problem, nie mogę ogarnąć wycieku oleju. Mianowicie ponownie wkleiłem misę olejowa bo poprzedni właściciel twierdził, iż trzeba lepiej ja uszczelnić. NIestety, nadal leci. Dziś troszkę popatrzyliśmy z mechanikiem i stwierdziliśmy, że wyciek jest na łączeniu skrzyni z silnikiem. Ale jednoznacznie nie mogę stwierdzić, że leje uszczelniacz w skrzyni, bo równie dobrze może sączyć się znów z misy i tam lecieć. Nie byłoby problemu zobaczyć dokładnie żeby nie ta metalowa flansza/osłona koła zamachowego. Także teraz dwa wyjścia albo zrzucać skrzynię i patrzeć czy nie uszczelaniacz wału lub jeszcze raz zrzucać misę i wklejać ale na co. Teraz było wklejone na Reinza. Co dziwne jak pracuje silnik to nie cieknie. Zauwazyłem też jak na bagnecie jest pól stanu a nie full to jakby mniej leje. Czy macie jakieś sugestie. Niestety nie mam foto. Pozdrawiam
- Od: 8 maja 2017, 18:29
- Auto: Mazda 3 1.6 BK HB 2007 rok
Jeśli dobrze odtłuściłeś nie ma szans żeby ten klej puścił chyba że masz białego jest on chyba na 300*C i on nadaje się bardzie tam gdzie są papierowe uszczelki pod pompy wody.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Strona 1 z 1