Witam.
Sprawiłem sobie ostatnio moduł OBDII na BT i zacząłem się przyglądać różnym parametrom. Zaciekawiły mnie wskazania jednej z sond lambda.
Poniżej nagrany krótki film z aplikacji Torque ze wskaźnikami napięcia z obydwóch sond.
https://www.dropbox.com/s/f72apppq929qi2m/Wideo%2013.07.2016%2C%2018%2020%2026.mov?dl=0
Miałbym do was pytanie czy to jest normalne że wskazania jednej tak się wahają? (ta przed katalizatorem) Czy mam może padniętą jedną sondę?
ECU nie pokazuje żadnych błędów.
Silnik zagrzany (po przejechaniu 16km)
"szalejąca" sonda lambda
Strona 1 z 1
Witam
Podłączę się do tematu. Sprawdziłem dzisiaj stan swojej sondy i niestety nie wygląda to zbyt dobrze. Wydaje mi się że nie tak powinien wyglądać wykres z pracy sądy. Mowa oczywiście o sondzie przed katalizatorem. Na wykresie oznaczona kolorem niebieskim na samym dole. Prośba do kolegów o opinię na ten temat. Pozdrawiam
Podłączę się do tematu. Sprawdziłem dzisiaj stan swojej sondy i niestety nie wygląda to zbyt dobrze. Wydaje mi się że nie tak powinien wyglądać wykres z pracy sądy. Mowa oczywiście o sondzie przed katalizatorem. Na wykresie oznaczona kolorem niebieskim na samym dole. Prośba do kolegów o opinię na ten temat. Pozdrawiam
- Od: 18 wrz 2013, 17:38
- Auto: Mazda 3
1.6 benzyna
2003
Strona 1 z 1