Akumulator: Mazda 3 BK – benzyna
Strona 1 z 1
Jaki akumulator do madzi? Jedni polecają BOSCHA, drudzy mowia ze to przysłowiowy szit. Jedni wolą VARTE ... i tak w kolko. Jakiś konkretny i sprawdzony ?
Ostatnio edytowano 5 lis 2014, 12:54 przez widmo82, łącznie edytowano 1 raz
Powód: temat
Powód: temat
- Od: 7 paź 2012, 09:41
- Auto: Mazda 3 BK 2004 1.6 benz
mam Yuase chyba orginał jeszcze
i nadal działa 60Ah 90% sprawności
szukaj wersji z korkami
Varte
bardzo przykre przygody, a na koniec jeszcze słupek się oberwał już centrę bym kupił
wg kat
Yuasa 008 Proffesional 50AH/400A i myślę ze starczy ja katuje swego złomka krótkimi odcinkami to wybiorę większy o oczko.
ew wieksza
Yuasa 014 Proffesional 60AH/450A
szukaj wersji z korkami
Varte
wg kat
Yuasa 008 Proffesional 50AH/400A i myślę ze starczy ja katuje swego złomka krótkimi odcinkami to wybiorę większy o oczko.
ew wieksza
Yuasa 014 Proffesional 60AH/450A
Polecam przeczytać, a dobór baterii nie będzie problemem
http://www.jakkupowac.pl/jaki-akumulato ... ego-kupic/
http://www.jakkupowac.pl/jaki-akumulato ... ego-kupic/
-
miro62
Witam serdecznie
Czy mógłby ktoś z kolegów podać mi model akumulatora który ostatnio kupował i sie sprawdził, a ktory pasuje niemal ze idealnie do Mazdy 3 1.6 105 KM, tak zeby nie było kombinowania z podkładkami innymi zabiegami
myslalem cos o
– Boshu
– Varta
– Centra
– Yuasa
Wiem ze bylo kilka postow na ten temat a sa one sprzed 2-3 lat a ja bym chcial cos ze swiezszej oferty akumulatorów.
Pozdrawiam i z gory dzieki
Czy mógłby ktoś z kolegów podać mi model akumulatora który ostatnio kupował i sie sprawdził, a ktory pasuje niemal ze idealnie do Mazdy 3 1.6 105 KM, tak zeby nie było kombinowania z podkładkami innymi zabiegami
myslalem cos o
– Boshu
– Varta
– Centra
– Yuasa
Wiem ze bylo kilka postow na ten temat a sa one sprzed 2-3 lat a ja bym chcial cos ze swiezszej oferty akumulatorów.
Pozdrawiam i z gory dzieki
-
kasper1910
yama napisał(a):Yuasa 008 Proffesional 50AH/400A mam taki w aucie od nowości i JESZCZE działa
Taki jak mój. Właśnie minęło 3 lata bez 1,5 miesiąca i padł. Przez ten czas był tylko ładowany przez alternator. Teraz podłączyłem go na noc pod dwudziestoparoletni prostownik 12V/2,5A. Zobaczymy. Na rano potrzebuję auta.
BTW, być może wykończyło go nieodpalanie jednego cylindra od czasu do czasu, albo żarzący się non stop led w podsufitce
Strona 1 z 1