Przepraszam jeśli wątek już się pojawił, nie znalazłam podobnego, stąd nowy (jestem laikiem)...
Taka sytuacja:
Po przejechaniu 30 km zatrzymałam się na stacji, zatankowałam i ... już nie byłam w stanie odpalić samochodu. Po przekręceniu kluczykiem dwa razy zapalają się światła i kontrolki oraz radio, ale po przekręceniu trzeci raz nic się nie dzieje, słychać tylko kliknięcie a radio gaśnie. Na szczęście pracownik stacji popchnął samochód i ruszyłam. Udało się dojechać do domu, ale po zgaszeniu silnika i próbie ponownego zapalenia problem się powtórzył. Dziś sobota więc o mechanika trudno, wróciłam do domu aby znaleźć w necie informacje, poczytałam o podobnym problemie i ktoś wspominał, że to może być problem z immo, więc wzięłam drugi kluczyk, ale efekt ten sam. Jednak za trzecim razem pominęłam etap drugi w przekręcaniu kluczykiem i po pierwszym przekręceniu od razu próbowałam zapalić ... i się udało

Nie wiem czy to ma związek, ale od kilku tygodni świeci się kontrolka TCS/DSC i przestał się podświetlać schowek.
Dotyczy Mazda 3, 1.6, 2006, benzyna, sedan, (czarny ;–))
Pozdrawiam