Witam,
Szukałem na forum i na internecie, lecz nie znalazłem odpowiedzi na nurtujący mnie problem. Otóż chodzi o brzęczenie zza zegarów. Od jakiegoś czasu podczas przekręcenia kluczyka w pozycje ACC zaczyna coś pracować, jednakże nie jest to taka normalna praca urządzenia elektrycznego, ale brzęczenie. Brzęczenie to najintensywniejsze jest rano i z czasem ustaje. Myślałem że to jest coś z okolicy tych trzech otworów przy stacyjce, ale wyjąłem radio i ten dźwięk pochodzi zza zegarów. Brzęczenie ustaje tak jak napisałem wcześniej, po jakimś czasie (kilkunastu minutach jazdy) albo też po kilkukrotnym przekręceniu kluczyka w pozycje ACC i powrocie do pozycji LOCK. Szukałem też jakiś instrukcji, co jest uruchamiane po przekręceniu w pozycję ACC ale nie znalazłem nigdzie takich informacji. Ktoś też na forum pisał że to jest od silniczka od poziomowania świateł, ale w moim modelu nie ma samopoziomowania świateł. Może ktoś miał podobny problem i się z nim uporał. Proszę o pomoc.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Brzęczenie zza zegarów
Strona 1 z 1
Dzięki za pomoc, sprawdze ten czujnik w wolnym czasie i dam znać czy pomogło
Dopisano 21 paź 2013, 20:00:
Wielkie dzięki Piotrek, wyjąłem dzisiaj ten wiatraczek i pełno kurzu tam było. Przeczyściłem go i nasmarowałem smarem i od razu cisza w samochodzie
Dopisano 21 paź 2013, 20:00:
Wielkie dzięki Piotrek, wyjąłem dzisiaj ten wiatraczek i pełno kurzu tam było. Przeczyściłem go i nasmarowałem smarem i od razu cisza w samochodzie
- Od: 11 kwi 2011, 12:01
- Auto: Mazda3 Active BK Z6 2006 1.6 + Gaz
Jak wyjąłeś ten wiatraczek? Jestem zielony, więc będę wdzięczny za w miarę szczegółowy opis 
-
greet
Strona 1 z 1