Dziwny gwizd/świst
Strona 1 z 1
Tydzień temu kupiłem mazdę 3 1.6 benzyna 2005 , mieszkam teraz w Danii więc ciężko mi jest coś utalić. W mojej słychać dziwny gwizd lub świst , na początku sądziłem że to łożysko alternatora ale odgłos jest taki jak uchodzące powietrze z wentyla , po wyłączeniu stacyjki gwiżdże jeszcze przez chwilkę. Pomyslalem , że może to jakiś gumowy przewód dziurawy który daje takie odgłosy. Może ktoś z was miał podobny przypadek co pozwoli mi coś zadziałać zanim pojadę do Polski w lato. Pozdrawiam Marek.
- Od: 28 kwi 2012, 20:02
- Auto: Mazda 3 1.6 touring 2005
wiatrak od chłodnicy. przesmaruj go
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Zapomniałem napisać co to było , nasłuchiwałem z mechanikiem dwie godziny i nic , to było gdzieś pomiędzy alternatorem a silnikiem , wtedy drugi mechanik dał nam gumowy wąż i kazał przyłożyć z jednej strony do ucha a drugą nasłuchiwać. Wydaje się śmieszne ale w kilka minut znaleźliśmy to miejsce. Była to wydmuchana uszczelka przy kolektorze , posmarował mi go silikonem samochodowym i moc wróciła i świst ucichł. Pozdrawiam.
- Od: 28 kwi 2012, 20:02
- Auto: Mazda 3 1.6 touring 2005
Panowie
po odpaleniu auta słysze swist po czym po ok minuty przestaje i gdy ruszam spod bloku dodajac gazu znowu jest,ktorys z paskow? łozyska od alternatora? pali na dotyk silnik pracuje cicho i rowno,czasami slysze tylko lekko lancuszek jak pracuje
mazda 1.6 benzyna 2003 przebieg 130 tys.
po odpaleniu auta słysze swist po czym po ok minuty przestaje i gdy ruszam spod bloku dodajac gazu znowu jest,ktorys z paskow? łozyska od alternatora? pali na dotyk silnik pracuje cicho i rowno,czasami slysze tylko lekko lancuszek jak pracuje
mazda 1.6 benzyna 2003 przebieg 130 tys.
- Od: 26 maja 2013, 20:29
- Auto: Mazda 3 1.6 B Hat. 2003, excl.
Strona 1 z 1