Witam,
Od jakiegoś czasu zauważyłem dziwne odpalanie w mojej M3 1.6 Benzyna. Otóż gdy jest silnik zimny, i odpalam, bardzo mało zakręci i już łapie, ale po szybkim odpaleniu się zadławi i dopiero potem wskoczy na normalne obroty, Dziś jak wróciłem z urlopu, odpaliłem ją miałem taką sytuacje. Pali szybko, zadławi się i wskoczy na obroty. Zawsze odpala bez problemu. Zawsze za pierwszym. Zdarza się to opdalanie nie zawsze ale coraz częściej. I zaznaczę, że gdy jest ciepła już tak nie ma. Nawet jak zapale ją i ten objaw jest, podczas zgaszenia i zapalenia zaraz od razu, już to nie występuje.
Miał ktoś z was coś podobnego ?
Jak zimna, szybko odpala i się dławi 1.6 PB
Strona 1 z 1
Witam
Chyba moja Madzia ma to samo, tak jakby odpalała na dwa razy.Zauważyłem jeszcze że jak dam jej w gaz i zdejmę nogę z gazu obroty spadną do 1000 póżniej lekko podskoczą tak do ok 1500 i wszystko wraca do normy.
Chyba moja Madzia ma to samo, tak jakby odpalała na dwa razy.Zauważyłem jeszcze że jak dam jej w gaz i zdejmę nogę z gazu obroty spadną do 1000 póżniej lekko podskoczą tak do ok 1500 i wszystko wraca do normy.
- Od: 23 mar 2012, 22:02
- Auto: Mazda 3 1.6 pb-lpg -03
Strona 1 z 1