Błąd P0018 znaczenie+możliwe uszkodzenie kompa?

Postprzez Blumek » 22 mar 2011, 12:44

ART1980 napisał(a): jeżeli mieszkasz w okolicy Łodzi mogę podać Ci 2 adresy dobrych mechaników

Trochę daleko zobacz w Avatarze.

Dodam że w tej chwili ScanXL żadnych błędów bieżących, ani w zamrożonych ramkach mi nie pokazuje a w SCAN ELM, wygrzebałem ten błąd jako zapamiętany ( nie występuje na bieżąco) w zamrożonych. Jeżeli czujniki by padały błąd raczej wyskakiwałby mi co chwile. Jednocześnie jeżeli byłby uszkodzony czujnik od wałka rozrządu to miałbym problemy z odpaleniem auta.

Auto chodzi normalnie ( oprócz tych nieszczęsnych spadków mocy czasami), ale wczoraj zauważyłem też że przy lekko nagrzanym silniku jak dodam gazu i gwałtownie puszcze coś czasami stuknie.Może faktycznie coś z wałem się dzieje, panewki itp.chociaż trochę dziwne przy przebiegu 87 tyś.
Na razie niestety na nic nie mam pieniążków ( dzieciak bardzo chory, jak to po zimie spore rachunki za gaz ) ale czuje że muszę szybko się zabrać za diagnozę bo źle to się skończy.
Madzia Forever :)
Forumowicz

Od: 5 lut 2007, 23:44
Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(

Postprzez ART1980 » 22 mar 2011, 21:42

;/

ehh te samochody nie jednego zima wykończyła...
w każdym razie moja rada nie szalej a jak auto zacznie stawać lub gasnąć odstaw do mechanika bo zaczyna się dziać już " drogie rzeczy"
w każdym razie oby to była jakaś pierdoła.

daj znać jak się sprawa skończyła.
Początkujący

Od: 21 mar 2011, 19:23