powyżej 3000obrotów dostaje speeda jakby miała turbinę

Postprzez grager » 15 mar 2011, 00:20

Blumek napisał(a):
grager napisał(a):poza tym teraz wiem, że wszystkie wasze raporty spalania można między bajki włożyć, chyba że ktoś lubi jeździć jak stary dziadek

Czyli sądzisz że to co jest w moim raporcie spalania pod moim podpisem to jest za mało? Większości auta używa żona która nie ma lekkiej nogi, ja czasami tez lubię pociągnąć ale przeważnie nie przekraczam 4500 obr, no chyba, że jestem wq..ny to i do odcięcia pójdzie.

to co w podpisie jest ciężko mi ocenić, link jest martwy, więc ciężko cokolwiek wywnioskować o stylu jazdy, miejscu itp. wystarczy przeciągać niepotrzebnie na jedynce (a zauważyłem, że kobiety mają częściej taką przypadłość) i już zużycie skacze... ja np. mam mniejsze zużycie a praktycznie codziennie sprawdzam czy odcina w tym samym miejscu ;)

po po prostu myślałem, że mazda aspiruje do miana samochodu ze sportowym zacięciem (ma wygląd, dobrze trzyma się drogi, tylko niestety silniki odstają od reszty), więc użytkownicy podobni są do fanów Hondy, a jednak tak nie jest (stąd pewnie zdziwienie użytkowników odnośnie skoku mocy przy wysokich obrotach)

jak leciał ten dowcip?
moja honda kręci się do 9 tys obr/min, co może być nie tak? :D

teraz już wiem, że to nie ta marka, nie to forum

przepraszam za mały OT
Forumowicz

Od: 7 mar 2010, 20:03
Auto: m3 sedan, 2005, 1.6b

Postprzez Blumek » 15 mar 2011, 01:53

aRcek napisał(a):2.0 i 2.3

Tak się domyśliłem, jednak temat chyba zaczął się od użytkownika auta z 1,6, jak się mylę to uciekam :). Chyba że podobne "klapki" są w 1,6... bo coś tam jest w kolektorze.

A ty kolego grager idź się zbadaj do neurologa.

grager napisał(a):a zauważyłem, że kobiety mają częściej taką przypadłość

chyba brak Ci baby, i swoje obserwacje przyniosłeś ulicy.Link jest martwy bo nie potrzebuje prowadzić statystyk wiedząc, ze moje auto pali 10 l/100km, teraz cieplej ... dalej 10l/100 km, no i brak mocy, Jeżeli Tobie pali wiecej niż 10 w cyklu mieszanym to tylko zazdroszcze <czarodziej> <diabełek> zasobnego portfela.
Madzia Forever :)
Forumowicz

Od: 5 lut 2007, 23:44
Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(

Postprzez grager » 15 mar 2011, 11:33

Blumek napisał(a):
grager napisał(a):a zauważyłem, że kobiety mają częściej taką przypadłość

chyba brak Ci baby, i swoje obserwacje przyniosłeś ulicy.Link jest martwy bo nie potrzebuje prowadzić statystyk wiedząc, ze moje auto pali 10 l/100km, teraz cieplej ... dalej 10l/100 km, no i brak mocy, Jeżeli Tobie pali wiecej niż 10 w cyklu mieszanym to tylko zazdroszcze <czarodziej> <diabełek> zasobnego portfela.

naprawdę masz problemy ze zrozumieniem słowa pisanego i snujesz dziwne teorie
Forumowicz

Od: 7 mar 2010, 20:03
Auto: m3 sedan, 2005, 1.6b

Postprzez Blumek » 16 mar 2011, 02:05

Ja nie rozumiem Ciebie Ty nie rozumiesz mnie i lepiej niech tak zostanie :|
Madzia Forever :)
Forumowicz

Od: 5 lut 2007, 23:44
Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(