Witam,
tak jak w temacie mam problem z odpaleniem ale zacznijmy po kolei:
1. autko stało w garażu dłużej nie palone (ponad 2 miesiące).
2. akumulator padł, podmieniłem z drugiego auta.
3. kontrolki, elektryka, elektronika działa.
4. po przekręceniu kluczyka słychać jedynie kleknięcia ( nie wiem czy to rozrusznik czy co bo zawsze paliła od ręki i nie zwracałem na to uwagi:).
5. naładowałem akumulator mazdy i zainstalowałem z powrotem w aucie, objawy przy zapalaniu takie same jak na aku z drugiego auta czyli tylko klekot.
Będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia i pomysły.
A i próbowałem użyć "szukaj" na forum ale nie działa jeśli był już temat to proszę o linka.
Mazda 3 2.0 BK USA – Problem z odpaleniem
Strona 1 z 1
Wrzuć 5-teczkę i na załączonym biegu pchij furę parę razy mocniej przód/tył. Po tym wsiądź i spróbuj zakręcić rozrusznikiem.
emilio
- Od: 18 maja 2009, 18:16
- Auto: speed3 '08
Miałem to samo 3 miesiące temu, styki kabla do rozrusznika był zabrudzony.
Wzieli mnie na lawet i pojechalem do mojego speca od mazda, na komputerze nic nie było widać, wszystko wykazywało że działa poprawnie.
Tylko że nie palił. Tak jak pisałęś przekrecasz kluczyk, słychać tylko "cyk" i tyle.
Wzieli mnie na lawet i pojechalem do mojego speca od mazda, na komputerze nic nie było widać, wszystko wykazywało że działa poprawnie.
Tylko że nie palił. Tak jak pisałęś przekrecasz kluczyk, słychać tylko "cyk" i tyle.
- Od: 27 kwi 2009, 20:54
Witam, ponownie dzieki za wszelkie sugestie, zabieram się ponownie za odpalenie Madzi (bo juz mi się serce kroi że stoi tak długo
). Skłaniam się ku przeczyszczeniu styków rozrusznika bo wyczytałem że to popularna usterka. Prosiłbym tylko kogoś w temacie o zamieszczenie zdjecia z dokładną lokalizacją rozrusznika bo z mechaniką nie mam za wiele wspolnego
bo chyba samo oczyszczenie rozumie przez odpiecie kabelkow i użycie wd-40
.

- Od: 12 lut 2008, 17:53
Strona 1 z 1