Poszarpywanie,wibracje,dziwne buczeniei falujące obroty po rozgrzaniu
Strona 1 z 1
Witam,moim problemem jest poszarpywanie przy niższych obrotach,wibracje na postoju jak i podczas jazdy i buczenie tak jak bym miał dziurawy tłumik (tłumik i kąt jest w stanie idealnym) dziwne jest to że jak się rozgrzeje to buczy dużo mniej ale za to na postoju delikatnie faluja obroty.Sonda wymieniona,przepustnicą wyczyszczona. Mam też wrażenie, że pali ok 1-2 l więcej.Podczas jazdy jak wrzucam luz do wibracje ustępują.Ktoś może miał podobne przygody??? Pozdrawiam
Po problemach widac na 90% podparte zawory sprawdz też cisnienie na cylindrach problem często poruszany poczytaj na forum chodzby w zakładkach o mazdzie 5 dział LF lub mazdzie 6 dział gg dużo na ten temt z takimi problemami jak opisujesz daj znac jak już sie uporasz.
Witam,podejrzewam Kolego ,że masz rację mam co prawda wymienioną tylko jedną poduche silnika po stronie pasażera i myślałem, że to powód taniego zamiennik,ale mam też silnik po wymianie uszczelniaczy i pierścieni i może koleś coś źle po skręcał.... Co prawda silnik oleju nie bierze, ale ten defekt z wibracjami i buczenie doprowadza mnie do szału!!! Jeśli możesz to wytlumacz mi w jaki sposób te zawory mogą być podparte...? Pozdrawiam
Strona 1 z 1