Od paru dni męczę się z różnymi problemami w aucie, z większością sobie poradziłem jednak niedawno pojawiły się błędy dotyczące sond lambda (P0032 oraz P0038). Błędy wyskoczyły jednocześnie i dlatego nie wiem czy problem leży w samych sondach czy gdzieś indziej.
Chciałbym się zapytać Was jakie elementy powinienem sprawdzić, chodzi mi głównie o to czy jest jakiś sposób na pomiar czy sonda działa prawidłowo, czy może wiązka, wtyczka, bezpiecznik czy sam ECU?
Jeżeli jednak padnie na sondy to czy one są dokładnie takie same? Pytam bo zamawiałbym raczej jakieś uniwersalne (bo dużo tańsze) i nie wiem czy jest między nimi jakaś różnica. Dodatkowo wiem że są one 4 przewodowe ale nie wiem jaki jest zakres napięć, będę wdzięczny również za tą informację. Moja wersja to 2.0 benzyna 150 KM.
Ogólnie problemy z nimi zaczęły się po przegrzaniu silnika (?) Zablokowały mi się wszystkie hamulce i byłem zmuszony przejechać kilkaset metrów ja jedynce żeby dojechać do domu

Dodatkowo poza świecącym się Checkiem nie zauważyłem żadnego dyskomfortu w jeździe, może jedynie ma trochę mniej mocy ale mogę też być przewrażliwiony tym problemem i tylko mi się to wydaje.
Dziękuje oraz pozdrawiam.