Problem z drganiami i szarpaniem... mazda 3 2.0
Strona 1 z 1
Witam, mam problem z moja mazda 3 2.0 150KM + gaz sekwencja. Instalacja ma 20 tys i moze 6 miesiecy. Z autkiem mam pewien problem. na wolnych obrotach auto zaczyna drgac jak zimny bardziej pozniej mniej ale ogolnie caly czas:( i na gazie i na pb.. obraty nie skacza wogole chyba ze nie widac tego na obrotomierzu. Dodatkowo od czasu do czasu zaswieci mi check ktory zapala sonda tylko nie wiem czy to przez lpg czy nie . Kolejnym problemem to delikatne szarpanie autem na lpg kolo 2300 -2600 obrotow ( 2 gaziarzy to widzialo i oboje stwierdzili ze z instalacja wszystko ok ...) dodam ze swiece nowki wszystkie filtry nowe ... czy to wszystko wina przeplywomierza
albo innego podzespolu... 
-
adriangtk90
to są skutki gazu. jeśli gazownicy twierdzą że on jest ok to na początek odłącz klemy od aku i wciśnij pedał hamulca na 30 sekund. Jeśli nic to nie poprawi to pod kompa. Później będzie trzeba szyby zaprogramować. A przepływki to ja sam w niej jeszcze nie widziałem 

a co daje to trzymanie hamulca itd? a druga sprawa co z tym drzeniem samochodu na wolnych obrotach? skoro to dzieje sie na lpg i na benzynie...
-
adriangtk90
Marcis napisał(a):to są skutki gazu
tzn jakie skutki? Nie generalizuj, wszystko zależy od montażu, i komponentów ) Moja instalacja ma około 16tys km i jestem z niej bardzo zadowolony, (Wg hamowni tylko 2km różnicy pomiędzy PB a LPG)
Co do drgania na wolnych obrotach to może któraś poduszka silnika lub skrzyni?
adriangtk90 napisał(a):Dodatkowo od czasu do czasu zaswieci mi check ktory zapala sonda tylko nie wiem czy to przez lpg czy nie .
Tak jak marcin255 pisze, sczytaj błędy i będzie wiadomo co jej dolega, nikt tu wróżką nie jest
I wszystko jasne
Pol niedzieli przesiedzialem w garazu ale sie oplacalo
rozebralem caly dolot wyczyscilem przepustnice itd a do tego zresetowalem kompa i chodzi jak burza zero przerywania jak na poczatku
przypuszczam ze opaska na laczeniu do przepustnicy byla zle zamontowana i dostawalo lewego powietrza, moze sie myle mechanikiem nie jestem ale sie jakos udalo:) teraz musze przepatrzyc wszystkie poduszki itd zeby dojsc rzedu z wibracjami na postoju (wolne obroty) i bede happy:) bo takto spalanie i osiagi jak najbardziej ok 
-
adriangtk90
złap za jakieś ucho na silniku i spróbuj machać silnikiem lub weź drugą osobę wsadź ją do auta niech zaciągnie ręczny i próbuje ruszać na jedynce i patrz która poduszka jest zużyta.
Strona 1 z 1