Mazda 3 2.0 BK Problem z mocą słaby hamulec klimatyzacja wyłącza się
no jak maf odczyta 427 g/s powietrza to nie dziw ,że sonda reaguje , tylko skąd ten odczyt jak maf odpięty – zostaje ecu ma wgrane mapy , może uszkodzony ?
Witam ponownie.
Sonda po nagrzaniu do 430 stopni lawinowo podnosi korektę do 25%. Temperatura silnika w tym momencie osiąga 84 stopnie.
Wymieniłem na starą i stara jest normalnie. Więc nowa sonda może wariować ? . Przy dodaniu gazu stara nadal robi korekty, nowa jedzie na 0.0 .
Zostawiłem starą.
Przy montażu zapaliłem bez sondy i dmucha dość dobrze z otworu. Rok temu takiego efektu nie widziałem.
Jest jakaś metoda na sprawdzenie czy kat jest zatkany
. Dodam ze nic nie lata w nim i nie mam możliwości zdemontowania go ponieważ jest zaraz przy kolektorze. Po demontażu pewnie spali pół komory silnika spalinami... .
Najlepszy przełom nastąpił gdy zasłoniłem pół filtra powietrza kartką papieru A4.
Auto błyskawicznie reaguje na gaz i ma mniejszą dziurę podczas przyspieszania.
Generalnie zrobiłem 300 km i jest ok, lecz jak jeździć z tą świadomością
.
Podciśnienie wzrosło do 0.10 bara, na obrotach jałowych jest 0.2.
Miał ktoś podobny przypadek
Czy moja madzia jest unikatem
.
Sonda po nagrzaniu do 430 stopni lawinowo podnosi korektę do 25%. Temperatura silnika w tym momencie osiąga 84 stopnie.
Wymieniłem na starą i stara jest normalnie. Więc nowa sonda może wariować ? . Przy dodaniu gazu stara nadal robi korekty, nowa jedzie na 0.0 .
Zostawiłem starą.
Przy montażu zapaliłem bez sondy i dmucha dość dobrze z otworu. Rok temu takiego efektu nie widziałem.
Jest jakaś metoda na sprawdzenie czy kat jest zatkany
Najlepszy przełom nastąpił gdy zasłoniłem pół filtra powietrza kartką papieru A4.
Auto błyskawicznie reaguje na gaz i ma mniejszą dziurę podczas przyspieszania.
Generalnie zrobiłem 300 km i jest ok, lecz jak jeździć z tą świadomością

Podciśnienie wzrosło do 0.10 bara, na obrotach jałowych jest 0.2.
Miał ktoś podobny przypadek

- Od: 9 lis 2015, 18:19
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF (2004) GTA 2003r.