Wężyki posprawdzałem, czyli padł miech który przełącza klapki.
Znalazłem za 750USD
http://www.jimellismazdaparts.com/showA ... bly=299034
Czy coś taniej jeszcze można gdzieś kupić ?
Kolektor dolotowy i jego klapki – system VRIS
1, 2
mam pytanie czy w każdym silniku wystepowały problemy z tym systemem zmiennej długości w kolektorze dolotowy VRIS bo kupilem mazde 3 2.0 i hmm obiawaim sie ze moglo byc tez przycyzna sprzedaży tej mazdy wlasnie ale spod maski nic dziwnego zadnych stukow nie slychac i jaki mam silnik oznaczenie jak to sprawdzic ?
odepnij brązową wtyczkę po prawej jak usłyszysz różnicę to klapki wariują , wszystko jest w temacie
Zmieniałem kolektor ssący , po zmianie i doszczelnieniu silikonem auto po 500 km różnej jazdy ( zazwyczaj lubię posłuchać wydechu ) nie wzięło grama oleju
Witam,
Mam problem z klapkami i zamierzam wymienić kolektor. Mam możliwość kupić kolektor z 2007r.
Moje pytanie brzmi następująco: Czy kolektor z tego roku będzie już poprawiony (wolny od wad fabrycznych) czy mam szukać nowszego?
Michał
Mam problem z klapkami i zamierzam wymienić kolektor. Mam możliwość kupić kolektor z 2007r.
Moje pytanie brzmi następująco: Czy kolektor z tego roku będzie już poprawiony (wolny od wad fabrycznych) czy mam szukać nowszego?
Michał
-
michal202005
po lifcie 2006 poprawili ja założyłem z 2007 i jest spoko
1, 2