Mazda3 2.0Pb+LPG P0300 -sporadyczne wypadanie zapłonu+nierówna praca
1, 2
U Ciebie trochę inna sprawa bo miałeś wypadanie na konkretnym cylindrze. U mnie to było to wcześniej przed wymianą wtrysków gazu. Myślę, że masz problem z głowy bo u mnie po wymianie już nie pojawiał się ten błąd.
Fajnie, że Tobie udało się rozwiązać problem. Symptomy wydają się podobne a przyczyny różne. U mnie wymiana świec nic nie zmieniła.
Okazało się ostatnio w trasie ze zaczął padać pasek alternatora. Wymieniłem na nowy zgodnie z katalogiem 6PK1305. Na poprzednim przejechałem tylko 40tys chyba dlatego, że mechanik włożył mi 1310 który jest do Mazdy 3 od 2009 i to do diesla i jeśli dobrze dekoduje oznaczenie za długi!
Najdziwniejsze jest to, że po wymianie tego paska auto nie wywala błędu sporadycznego wypadania zapłonu. Czy ktoś umie to wytłumaczyć??? Nic nie robiłem poza tym, nie dotykałem nawet kabelków, z złączek. Niczego. Silnik równiej pracuje, check engine nie pali się.
Najdziwniejsze jest to, że po wymianie tego paska auto nie wywala błędu sporadycznego wypadania zapłonu. Czy ktoś umie to wytłumaczyć??? Nic nie robiłem poza tym, nie dotykałem nawet kabelków, z złączek. Niczego. Silnik równiej pracuje, check engine nie pali się.
Panowie, a u mnie pojawił się taki problem: wyskakiwał błąd p0301 wiec zamieniłem cewkę z pierwszego cylindra na drugi i to samo z drugą w celu diagnozy. Teraz po tygodniu jazdy w oczekiwaniu na błąd pojawiło się p0300.. i zgłupiałem. Macie jakieś sugestie? Świece wymienione pół roku temu na irydowe denso.
- Od: 20 kwi 2018, 21:26
- Auto: Mazda 3 BK, 1598,00ccm 2003r
1, 2