witam
jestem nowym uzytkownikiem mazdy, przejrzalem forum osluchalem wasze silniki ale tego dzwieku nigdzie nie wylapalem
mazda 3 2.0 2006 (2-ga polowa, po liftingu), autko ma 68 tys mil uzytkowane w anglii, wg papierow paski nie byly wymieniane ale jak na moje oko wizualnie sa w dobrym stanie (niestety nie znam tu dobrych mechanikow, a slownictwo techniczne jest ubogie ;p) autko uzytkuje od 2 tyg
na ponizszym filmiku najwyraźniej ten dzwiek slychac okolo 1:00 po odpuszceniu gazu, wg mnie dzwiek dochodzi z dolnej rolki (tej na ktorej widac czerwony pasek) pytalem znajomego "mechanika" i stwierdzil ze jest ok ale w dniu zakupu niebylo tego dzwieku (takie jak by kolatanie polaczone z delikatnym tarciem) swiszczacy dzwiek ktory najbardziej slychac to rozumiem pompa wspomagania.
trzeba sie czemus bardziej przyjrzec czy to normalne? ;p (jak sa cieplejsze dni to ten dzwiek czasami znika, klima nie ma na niego wplywu, obroty takze)
https://www.youtube.com/watch?v=oVhYnJbw6MU
wybaczcie ale jestem laikiem mechanicznym (zawsze mialem auta sluzbowe ;p)
osłuch silnka 2.0 prosba o opinie
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1