osłuch silnka 2.0 prosba o opinie

Postprzez marlo » 18 mar 2014, 22:03

witam

jestem nowym uzytkownikiem mazdy, przejrzalem forum osluchalem wasze silniki ale tego dzwieku nigdzie nie wylapalem

mazda 3 2.0 2006 (2-ga polowa, po liftingu), autko ma 68 tys mil uzytkowane w anglii, wg papierow paski nie byly wymieniane ale jak na moje oko wizualnie sa w dobrym stanie (niestety nie znam tu dobrych mechanikow, a slownictwo techniczne jest ubogie ;p) autko uzytkuje od 2 tyg

na ponizszym filmiku najwyraźniej ten dzwiek slychac okolo 1:00 po odpuszceniu gazu, wg mnie dzwiek dochodzi z dolnej rolki (tej na ktorej widac czerwony pasek) pytalem znajomego "mechanika" i stwierdzil ze jest ok ale w dniu zakupu niebylo tego dzwieku (takie jak by kolatanie polaczone z delikatnym tarciem) swiszczacy dzwiek ktory najbardziej slychac to rozumiem pompa wspomagania.

trzeba sie czemus bardziej przyjrzec czy to normalne? ;p (jak sa cieplejsze dni to ten dzwiek czasami znika, klima nie ma na niego wplywu, obroty takze)

https://www.youtube.com/watch?v=oVhYnJbw6MU

wybaczcie ale jestem laikiem mechanicznym (zawsze mialem auta sluzbowe ;p)
Początkujący

Od: 18 mar 2014, 21:50
Auto: Mazda 3, 2.0 '66 bn
Mazda 3, 2,0 '56 bk

Postprzez dawid.9s » 12 lip 2014, 09:54

Hej,
w kabinie też słyszysz na postoju ten odgłos jakby chodzący wentylator czy coś ?

Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 15 wrz 2013, 16:23
Auto: Mazda 3 (BK) 2005
2.0 MZR Top Sport