Dziś u mnie zaobserwowałem niepokojące cyklicznie cykanie i w związku z tym chciałbym zdiagnozować problem. Powiedźcie mi czym skutkuje odłączanie sterowania vacumow do virsa i jak wpływa na samochód (czy są negatywne skutki ? )
Pozdrawiam.
Odgłosy silnika (tykanie) [Rozwiązanie: Kolektor dolotowy ]
1, 2
Pewnie zmniejszeniem i gorszym rozłożeniem momentu obrotowego.
po przebiegu 100000 raczej wątpię ale wiadomo że wszystko jest możliwe... jednak to chyba nie będzie to bo słychać tylko przy delikatnym wciśnieciu lub puszczeniu pedału gazu (silnik ciągnie ale prawie bez obciązenia) i w pewnym zakresie obrotów, jak mówiłem objawy wskazują na kolektor ale to nie to... poza tym odgłos jest slyszany również na zimniutkim silniku zaraz po odpaleniu... tak samo odpięcie wtyczek kolektora nic nie daje 0 róznicy....
Dopisano 22 sty 2013, 23:18:
Maverick07 odłącz wtyczkę na postoju nic sie nie stanie i wtedy zobacz czy to virsy... ale jeżeli to regularne cykanie tymbardziej na wolnych obrotach to raczej nie kolektor.... a nie chodzi moze o wtryski ? w 2.0 lubią sobie pochalasowac przynajmniej u mnie je bardziej słychać niż pozostale elementy silnika
Dopisano 22 sty 2013, 23:18:
Maverick07 odłącz wtyczkę na postoju nic sie nie stanie i wtedy zobacz czy to virsy... ale jeżeli to regularne cykanie tymbardziej na wolnych obrotach to raczej nie kolektor.... a nie chodzi moze o wtryski ? w 2.0 lubią sobie pochalasowac przynajmniej u mnie je bardziej słychać niż pozostale elementy silnika
AndY ;)
O dziwo wczoraj wieczorem autko chodziło w porządku. Muszę mieć go na oku i jak coś to będę pisać.
Ja mam takie pytanie nie wiem czy w dobrym miejscu pisze, ale czy moglby mi ktos wytlumaczyc dokladnie jak przystosowac kolektor z polifta do przedlifta. Chodzi tutaj glownie o to jak zamontowac silniczek krokowy ale oczywiscie cala instrukcja sie przyda.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 23 gru 2012, 01:08
1, 2