mazda 3 silnik 2,0 czy 2,3 ?
Strona 1 z 1
Witam wszystkich.Jestem od kilku dni uzytkownikiem Mazdy 3 2006 rok.W zwiazku z tym mam pytanie .Mazda ma oznaczenia 2,3 i w papierach jest takze 2,3 i tak tez myslalem ze tak jest do wczoraj jak mechanik zadzwonil mi ze na silniku na bloku jest wybite 2,0 ?!?
mazda jest to sedan i nie jest to wersja amerykanska ( chociaz licznik ma w milach i km , ale oswietlenie jest od wersji europejskiej !sprowadzona jest z belgii ) bylbym wdzieczny jakby ktos moglby mi to wytlumaczyc poniewaz wiaze dluzsza przyszlosc z ta marka i chcialbym wiedziec o co chodzi.na silniku jest kod LF .... i na naklejce ponizej jest LFE5 i takze to co napisalem wyzej wybite 2,0 .Prosze o jakies info bardziej wtajemniczonych kolegow w tym temacie.Pzdr i dziekuje
-
dinoo
Zrob fotke silnika
Ja mam Madzie kupiona w belgii i mam licznik normalny. Nie wiem dlaczego Twoj ma mile... 2,3 wychodzily z tego co wiem jedynie na USA/Kanade/Japonie
Ja mam Madzie kupiona w belgii i mam licznik normalny. Nie wiem dlaczego Twoj ma mile... 2,3 wychodzily z tego co wiem jedynie na USA/Kanade/Japonie
Silnik 2.3 i 2.0 powinny praktycznie być takie same. Różnią sie skokiem tłoka z tego co pamiętam. Także możliwe są dwie opcje.
To faktycznie ciekawy przypadek.
Co do wersji to nieprecyzyjnie napisałes. Skoro nie jest na USA, to jaka jest? Po VIN powinno się dojść jaka, jeśli nie masz pewności.
EDIT:
A jesteś pewien, że na naklejce jest LFE5?? Zdjęcia z oznaczeniem będą faktycznie pomocne 
To faktycznie ciekawy przypadek.
Co do wersji to nieprecyzyjnie napisałes. Skoro nie jest na USA, to jaka jest? Po VIN powinno się dojść jaka, jeśli nie masz pewności.
EDIT:
Po przemyśleniu jeśli jest kod LF to jednoznacznie stwierdza, że to nie jest 2.3, chyba że w fabryce sie pomylilidinoo napisał(a): LF .... i na naklejce ponizej jest LFE5 i takze to co napisalem wyzej wybite 2,0
WINNING BLUE MICA
- Od: 8 kwi 2008, 11:35
- Auto: Mazda 3 BK LF było....
Strona 1 z 1