Problem z odpalaniem 323F(bj)2.0TD z 2001r
Strona 1 z 1
Witam! Mam problem z odpalaniem madzi, latem wszystko było OK ale zimą odpala po kilkunastu próbach, sprawdziłem świece, aku, wymieniłem filtr paliwa. Boję sie że to pompa wtrysk zwłaszcza że zauważyłem kapanie paliwa z okolicy pompy. W okolicach Łodzi wszystkie warsztaty umywają ręce . Może ktoś pomoże?!
-
Badzium
Witam. Paliwo może kapie z TCV? Miga Ci spiralka od świec żarowych? Jeżeli miga to wystukaj kod błędu. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Cześć.
Kontrolka świec zapala się na krótko i gaśnie (normalna sprawa). Samochód jak jest nagrzany odpala od pierwszego strzału, tylko z zimnym są problemy poza odpalaniem wszystko jest ok tzn obroty, moc itp.
Co oprócz pompy może mieć wpływ na odpalanie . Przed odpaleniem świeci się kontrolka chyba od wody w filtrze (z prawej strony druga od dołu) ale po odpaleniu gaśnie.
Pomocy.
Pozdrawiam
Kontrolka świec zapala się na krótko i gaśnie (normalna sprawa). Samochód jak jest nagrzany odpala od pierwszego strzału, tylko z zimnym są problemy poza odpalaniem wszystko jest ok tzn obroty, moc itp.
Co oprócz pompy może mieć wpływ na odpalanie . Przed odpaleniem świeci się kontrolka chyba od wody w filtrze (z prawej strony druga od dołu) ale po odpaleniu gaśnie.
Pomocy.
Pozdrawiam
-
Badzium
Badzium napisał(a): Przed odpaleniem świeci się kontrolka chyba od wody w filtrze (z prawej strony druga od dołu) ale po odpaleniu gaśnie.
Pomocy.Pozdrawiam
to odlej wode i najlepiej wymień filter...
pozdr
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1