Mam mały problemik zaczęło mi przelewać płyn chłodniczy do zbiorniczka wyrównawczego i nie zabiera go z powrotem przeszukałem forum i wedle wskazówek posprawdzałem co sie dało i tylko termostatu nie mogę znaleźć pozdr.
Zaobserwowałem ze jak przejadę parę kilometrów i silnik osiągnie odpowiednia temperaturę to ze zbiorniczka wyrównawczego leje sie plyn, jak zatrzymam autko i zostawię do ostygnięcia to plyn nie wraca do chłodnicy cały czas pełny zbiornik wyrównawczy
Poszukaj na forum. Gdzieś był już temat z tego typu problemem i okazało się że to nie wina termostatu a korków które as na chłodnicy i nie trzymają ciśnienia.Efektem tego było to że płyn chłodniczy przelewał sie ze zbiorniczka wyrównawczego .Jeśli chce Ci sie podłubać to możesz sprawdzić termostat tylko musisz go wykręcić.
Pod aku i podstawa akumam tylko jakąś wiązkę przewodów Moja madzia to 2.0 DiTD z 2000r Ale po dalszych oględzinach stwierdzam ze z chłodnicy wydobywa sie dymek (czy to spaliny ) czyżbym musiał zwalac głowicę i wymiana uszczelki POMOCY
Witam. Termostat jest tam gdzie pompa wody. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice. RF2A Kiedyś będzie M 3 może M 6 Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły