Wiam wszystkich klubowiczów.
Udalo sie wreszcie uruchomic moja mazde . Okazlo sie ze ktos zaj...l przekazniki i po wsadzeniu zamieników wszystko gra. Tylko ze po odpaleniu silniczek w mojej madzi trozke gosno chodzi ,taki metaliczny dzwiek . czy to mozliwe ze przy strzale poduszka poszla ? (przy ruszaniu i stop nie slychac stuku) czy w tym dieslu sa poduszki olejowe ? (DITD) . I jeszcze jedno jak mam wylaczona madzie to ruszajac kierownica slychac pukanie (z maglownicy tak mi sie wydaje) . po odpaleniu i zaleczeniu wspomagania juz tego nie ma .Pytanie czy to normalny objaw. ?
Dziwne odgłosy dochodzące z silnika, głośna praca
Strona 1 z 1
Co do pytania 1 – to nei wiem, nigdy mazdy diesla nie miałem.
Co do pytania 2 – jesli chodzi Ci o to pukanie w maglownicy przy wyłączonym silniku, to jest to stosunkowo normalny objaw, gdy mamy układ ze wspomaganiem i gdy nie ma cisnienia z racji wyłączonego silnika a tym samym niepracującej pompy od wspomagania.
Pozdr
SM
Co do pytania 2 – jesli chodzi Ci o to pukanie w maglownicy przy wyłączonym silniku, to jest to stosunkowo normalny objaw, gdy mamy układ ze wspomaganiem i gdy nie ma cisnienia z racji wyłączonego silnika a tym samym niepracującej pompy od wspomagania.
Pozdr
SM
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
Witam kolego. Niestety nie odpowiem Ci na Twoje pytania. Chcę tylko powiedzieć, że w mojej madzi przy dodawaniu gazu słychać też metaliczny dźwięk z silnika (jakby coś obcierało – metal o metal). Mój model to mazda 323F Bj 2.0 DiTD i też głośno chodzi. Może ktoś wie co się w tym silniczku dzieje??????????????????????????????????????????????????????????????
-
bpawlak
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Strona 1 z 1