Witajcie
Moją mazdę 323f bj nęka pewien problem. Nie zawsze, ale dosyć często przy odpalaniu gasną kontrolki i słychać jedynie raz takie "cyk" i nic się więcej nie dzieje. Na ogół przy kolejnych próbach odpalania zaskakuje i już wszystko jest normalnie i odpala bez zarzutu.
Czytałem że może to być bendix, ale gdyby to on to raczej nie gasły by kontrolki.
W czym może być problem? Proszę o pomoc.
Mazda 323f bj, Silnik DiTD 2.0, rocznik 2000
Pozdrawiam.
Problemy z odpalaniem
Strona 1 z 1
Orginalnie jest tam blacha miedziana 2mm. Ja dorwalem 3mm wykonalem samemu na wzor orginalnych nowe. Sa to glowne styki pradowe. Do jednego z nich masz podlaczony gruby kabel. Ja wyjmiesz rozrusznik to w zasadzie kwestia odkrecenia chyba 3 srubek na klucz 6mm i masz wszystko na wierzchu. Da sie to podratowac podkladajac pod bardziej wybity styk kawalek czegos. Ale to na chwile, i tak trzeba je wymienic. Albo wykonac nowe. Jesli znajde zdjecia jeszcze to wrzuce.
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj chciałem się za to zabrać, wykręcić rozrusznik i zobaczyć co i jak. Jednak niestety nie jestem w stanie, nie mam odpowiednich kluczy :/ Te co mam nie mieszczą się tam, mimo że trochę miejsca jest... No nic, skoro twierdzicie że to w miarę proste, to myślę, że mechanik nie weźmie za naprawę za dużo 
Dam znać jak rozwiąże problem.
Dam znać jak rozwiąże problem.
- Od: 26 wrz 2014, 13:59
- Auto: Mazda 323f DiTD diesel 2.0
produkcja 2000r
Strona 1 z 1