Piszę do Was bo już zdurniałem .
Coś zaczęło dziwnie szumieć pod pokrywą zaworów . Najpierw padło na to że to może uszczelka pod wtryskiem . Wymienione i dalej to samo . Potem że pompa Vacum i przenosi po wałku , zrobiona , przetoczone sprzęgiełko , nowe łożysko , podkładka z brązu i dalej to samo . Już mi ręce opadają . Nie jest to stały szum tylko taki regularny jak by co jakiś czas o coś ocierało. Ja to słyszę ewidentnie w okolicach 2 cylindra , krzywek . Miał ktoś coś podobnego ? Poradźcie co to może być.
nagrany film na którym słychać owe dzwięki
https://www.youtube.com/watch?v=hdVnPyq4vcE&feature=youtu.be
Dziwny szum pod pokrywa klawiatury
Strona 1 z 1
Kiedy regulowałeś luz zaworowy?
Obejrzysz sobie wałek rozrządu, z tego co kojarze lubiały się wycierać, jak poprzedni właściciel jeździł na kiepskim oleju.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
No właśnie wałek jest OK , wprawdzie jest malutki ślad jak by ktoś go delikatnie porysował ale nie ma złuszczenia ani wytarcia . Przejechałem na nim prawie 50 tyś.
Żyję po to aby jeździć , jeżdżę po to aby żyć
- Od: 18 lip 2010, 06:16
- Auto: Mazda 6 , 2.3 Benzyna
2007r Lift
Moze smiesznie to zabrzmi... wez kij od miotly albo trzonek od mlotka bez obucha. W kazdym razie cos drewnianego podluznego, moze byc nawet lyzka drewniana. Jeden koniec przyloz do ucha a drugim dotykaj poszczegolne miejsca na silniku, tam gdzie przypuszczalnie moze cos byc nie tak. Archaiczny sposob ale skuteczny. Przekonaj sie.
Wysłane z mojego PMP5880D przy użyciu Tapatalka
Pogotowie Komputerowe
Zawsze jeden mostek na walku rozrzadu mozna odkrecic, ogladnac moze sie jakos przytarl.
Pogotowie Komputerowe
najpierw to ja bym zrobił luzy bo jak to u mnie w pracy się mawia ,,od patrzenia się nie pomoże", tak że do roboty.
Usterka wykryta. Zatarła się rolka na krótkiej krzywce i tłukła po wałku rozrządu. Do wymiany , wałek , krzywka , uszczelniacze przy okazji , no i rozrząd bo zbliża się termin wiec za jednym zamachem . Z moja robocizną powinienem się zamknąć w 2 tysiakach ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Żyję po to aby jeździć , jeżdżę po to aby żyć
- Od: 18 lip 2010, 06:16
- Auto: Mazda 6 , 2.3 Benzyna
2007r Lift
Strona 1 z 1