Witam wszystkich forumowiczów
Mam problem z mazdą j/w w tytule, fakt nie moją ale od jakiegoś czasu ją użytkuję i zamierzam kupić sobie mazdę ale za w benzynce-wrócę jednak do tematu.
Zauważyłem, że po przejechaniu 40 km -przy ostatnich temperaturach około 14 st na minusie- temperatura w aucie wzrosła nieznacznie a wskaźnik temperatury podniósł się raptem z poniżej skali do 2 kresek – i to byłoby wszystko.
Tu pojawia sie pytanie a właściwie kilka:
-czy to normalne w dieslu???
-czy mam szukać nowego termostatu??
jeśli tak to gdzie go szukać???
pozdrawiam
Mazda 323f DITD 2,0 2001r grzanie
Strona 1 z 1
witam
Po przejechaniu ok 5km wskazówka jest już w połowie (mówię o jeździe w trasie, nie miasto). To że w kabinie szybko nie wzrasta to normalne, ponieważ powietrze przepływające przez nagrzewnicę jest bardzo zimne więc z nawiewu też leci takie lekko ciepłe.
-raczej winny termostat
-wpisz sobie w alledrogo "obudowa termostatu mazda 323 bj" , na pewno sam zlokalizujesz to miejsce.
Nie napisałeś czy jadąc masz cały czas włączony nawiew, ale choćby nawet to na takim odcinku musi się nagrzać.
Po przejechaniu ok 5km wskazówka jest już w połowie (mówię o jeździe w trasie, nie miasto). To że w kabinie szybko nie wzrasta to normalne, ponieważ powietrze przepływające przez nagrzewnicę jest bardzo zimne więc z nawiewu też leci takie lekko ciepłe.
-raczej winny termostat
-wpisz sobie w alledrogo "obudowa termostatu mazda 323 bj" , na pewno sam zlokalizujesz to miejsce.
Nie napisałeś czy jadąc masz cały czas włączony nawiew, ale choćby nawet to na takim odcinku musi się nagrzać.
A na jakim biegu chodzi Ci dmuchawa w samochodzie? Bo ma to tez duze znaczenie. Ale jednak w tym przypadku to termostat.
Wysłane z mojego PMP5880D przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego PMP5880D przy użyciu Tapatalka
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Dmuchawa pracuje z reg. na 2 biegu. Pozostanie więc zakup termostatu:>
Jutro udam się do sklepu i zakupię stosowny.
Dam znać czy pomogło jak wymienię.
Mam problem z garażem no i muszę jeszcze zlokalizować miejsce gdzie termostat jest umieszczony ale wszystko do opanowania
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Jutro udam się do sklepu i zakupię stosowny.
Dam znać czy pomogło jak wymienię.
Mam problem z garażem no i muszę jeszcze zlokalizować miejsce gdzie termostat jest umieszczony ale wszystko do opanowania
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
- Od: 27 sty 2014, 17:51
- Auto: 626 1,8 1998
Strona 1 z 1