Witam,
Od niedawna jestem jak na razie szczesliwym posiadaczem 323f bj. Od momentu kupna nie mam kontrolki świec. Zegary już miałem przyjemność demontowac więc od razu wymieniłem zarowke tejże kontrolki. Niestety nie pomogło. Ma może ktoś jakieś wskazówki? Może to być kwestia jakigos czujnika? Proszę o pomoc.
brak kontrolki swiec zarowych
Strona 1 z 1
Tak w ciemno, to ktoś ją specjalnie odłączył aby nie sygnalizowała błędu od odłączonego czujnika temperatury silnika?! Ta kontrolka nigdy się nie psuje sama.. Nie widać śladów ingerencji na płytce zegarów?
Płytka za zegarami wygląda na fabryczna. Mam nadzieję ze nawet jak sygnalizowala błędy to nie jakieś poważne. Jeśli to nie zegary to co może być jeszcze przyczyną? Przy samych świecach nie ma zadnego czujnika?
-
alterone
Uświadomię Cię w jednej kwestii.. W DITD nie ma kontrolki "Check engine", jej rolę spełnia kontrolka świec żarowych. To właśnie ona sygnalizuje problemy i awarie związane z silnikiem. Powinna się zapalać po włączeniu zapłonu i gasnąć kilku sekundach...
Jestem tego świadomy, że nie ma kontrolki check engine (wertowałem już to forum). Chodzi mi o to co mam sprawdzić jeszcze, żeby przywrócić działanie kontrolki świec (po drodze do zegarów na pewno jest parę kabli, czujników itp.). Wolę widzieć czy świece się nagrzały no i oczywiście chciałbym widzieć czy są jakieś błędy...
Bezpiecznik GLOW może być tego przyczyną?
Bezpiecznik GLOW może być tego przyczyną?
-
alterone
Strona 1 z 1