ustawienie zaworów ?
Strona 1 z 1
w poradniku proszę znajdź sobie:)
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
chodzi mi o to żeby to było według książki bo mój sprawdzony mechanik nie wie. najlepiej na gorącym silniku.napiszcie dokładne parametry z góry dzięki wiem ze jest to w poradniku ale nie jestem pewny czy to do tego silnika 
- Od: 27 lut 2010, 17:28
- Auto: Mazda 323F 2.0 Diesel 90KM
Witam. Do tego silnika. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
tylko i wyłącznie na zimnym:) najlepiej jak auto stoi już u mechanika po nocy.
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
ustawiłem zwory były tak luźne ze silnik pracuje dużo ciszej nie mówiąc już o przyspieszeniu bo ciągnie już od 1,5 tys obrotów a nie jak wcześniej od prawie 3
temat można zamknąć dzięki za informacje 
- Od: 27 lut 2010, 17:28
- Auto: Mazda 323F 2.0 Diesel 90KM
a czy do Pb są takie same wymiary tych luzów jak do diesla czy inne , jak tak to jakie powinny być, bo też planuje wyregulować
karmazyn33 napisał(a):a czy do Pb są takie same wymiary tych luzów jak do diesla czy inne , jak tak to jakie powinny być, bo też planuje wyregulować
Witam. Silnik B3: zawory ssące i wydechowe – 0,25 mm (na zimnym silniku). Silnik ZL, ZM: zawory ssące i wydechowe – 0,25-0,31 mm (na zimnym silniku). Silnik FP, FS: zawory ssące i wydechowe – 0,23-0,30 mm (na zimnym silniku). Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
RF2A
topik dzieki serdeczne za info
Strona 1 z 1