Tutaj mam oryginał za niecałe 600 zł, co myślicie?

Pozdrawiam
www.mazdaspeed.pl
anomus napisał(a):Tutaj mam oryginał za niecałe 600 zł, co myślicie?
kierownik napisał(a):ja pierdziele, jak można pisać że to ori...
anomus napisał(a):Tutaj masz za 750 cały orginałhttp://allegro.pl/rozrzad-pompa-mazda-3 ... 68010.html
anomus napisał(a):Tutaj masz za 750 cały orginałhttp://allegro.pl/rozrzad-pompa-mazda-3 ... 68010.html
Neonixos666 napisał(a):Chłopaki jakiej firmy jest oryginalna pompa wody?
Neonixos666 napisał(a):Chłopaki jakiej firmy jest oryginalna pompa wody?
r3solved napisał(a):Dziękuję za podsumowujące informacje
Marki paska rozrządu
UNITTA COMPANY to powstałe w 1971 wspólne przedsięwzięcie firm Nitta (Osaka, Japan) oraz Uniroyal (U.S.A.) w dziedzinie produkcji pasków rozrządu i kół pasowych na rynek azjatycki. W roku 1986 firma Gates kupiła dział Uniroyal zajmujący się paskami rozrządu i całą dotyczącą tego technologię. W związku z powyższym w 2002 roku Unitta zmieniła nazwę na Gates Unitta Asia Company. Paski produkowane przez "Gates" i "Gates Unitta" (made in Japan) są pakowane w różne pudełka ale są te same nazwy produktów. Obecnie oryginalne paski rozrządu Mazdy firmowane są logiem Gates POWER GRIP HTD. Nie wiadomo jednak jak ma się jakość produktów "Gates" do "Gates Unitta", więc lepiej kupować tylko oryginalne paski w pudełku Mazdy. Dodam, że paski "Gates Unitta" (ale nie jako jedyne) są wykorzystywane przez wszystkich japońskich producentów samochodów osobowych.
Podsumowanie:
Komplety rozrząd wymieniamy co 90 kkm.
Pompę wody wymieniamy co 180 kkm (co drugą wymianę rozrządu)
Pasek UNITTA (GATES) napinacz i rolki NTN.
Nie ma wiarygodnej i pewnej metody oceny przebiegu rozrządu.
Amatorskie dłubanie przy rozrządzie kończy się katastrofą.
Ewentualne naciąganie napinacza jest możliwe
ale NIE WOLNO ściskać go w innej pozycji jak TYLKO W PIONIE
(w ogóle jeśli był "rozciągnięty" to nie może być na płasko)
Maksymalna siła nacisku na hydronapinacz (zniszczeniowa) wynosi 24kg w pionie
ściskanie hydronapinacza nie może być szybsze niż 1mm/min
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość