Moja zgubiła 8KM i 20NM.... i to wszystko (prawie) przez pompę. Powiem więcej.. Zdrowe DiTD po naprawie/regeneracji pompki ma więcej mocy niż obiecuje producent
"dziura" w obrotach powyżej 2tys obrotów przy włączniu turbiny, powyżej pracuje normalnie
1, 2
W 90% w przypadku problemów z mocą w DiTD winę ponosi... pompa wtryskowa
Moja zgubiła 8KM i 20NM.... i to wszystko (prawie) przez pompę. Powiem więcej.. Zdrowe DiTD po naprawie/regeneracji pompki ma więcej mocy niż obiecuje producent
(mimo przebiegu.. i to po latach niemałego)
pompa wtryskowa wraz z wtryskami
to podstawowe podzespoly motoru,
odpowiedzalne za bezproblemową prace
(za zapalanie, moc, dymienie, spalanie...)
i jesli one są w podupadłym stanie,
to zaczyna się droga męki dla własciciela auta
E.
to podstawowe podzespoly motoru,
odpowiedzalne za bezproblemową prace
(za zapalanie, moc, dymienie, spalanie...)
i jesli one są w podupadłym stanie,
to zaczyna się droga męki dla własciciela auta
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
skrzyart: Naprawić pompę czy też końcówki wtrysków zawsze zdążysz. Wtryski...owszem nie zaszkodzi oddać do pompiarza na diagnozę. Ale zanim zaczniesz wywalać na to dużą "flotę" proponuję najpierw sprawdzić wszystkie wtyczki elektryczne do elektrozaworów (przeczyścić styki odpowiednim preparatem – nie WD-40) ;wężyki podciśnieniowe ( czy nie są za luźne bo mogą łapać lewy cug do układu i czy nie są zapchane) – całość wykonać dokładnie
!!

- Od: 8 lip 2007, 21:21
- Auto: brak
1, 2