MarekW napisał(a):DITD 74KM.
chyba kW
www.mazdaspeed.pl
MarekW napisał(a):Bodzio widze, że grunt to coś napisać na forum, aby zaistnieć. Masz racje 101KM.
MarekW napisał(a):To nie jest OBD2 wiec protkół może być każdy.. Mazda miała coś o nazwie MECS jak dobrze pamiętam, ale i o tym jest mało w internecie.
MarekW napisał(a):Próbowałem każdy z protokołów z ELM327 co działa z K-Line i nic.. przesiedziałem sporo czasu z laptopem w autku pod blokiem i próbowałem a to jeden, drugi itd.. różne sekwencje inicjalizacji ... .
Jak coś wyciągniesz z MAZDY to mam nadzeję, że sie podzielisz .. ja szukam już od dawna jakiś szczegółów i jak narazie to błądzenie po omacku (czyli robię własny tripComputer bazujący na informacjach z czujników i nawet mam sukcesy na tym polu).
MarekW napisał(a):Widzę że jesteś też z Łodzi więc możemy się wspierać w tej dziedzinie :–) ... mam sterownik do testów i eksperymentów, aby nie marznać pod blokiem.
MarekW napisał(a):tripcomputer na Atmega32
co do testowego ECU poszukaj osoby co wymienia go na nowy bo stary nie domaga .. może nie wszystko będzie działało ale ważne, aby procesor działał reszta to mniej ważne :–)
Thank you for visiting the DENSO Website and for your message dated ....
Allow us to reply to your request.
We regret to inform you that we cannot provide much information to your question.
Since we are an OEM manufacturer for the car manufacturers, we do not provide services
directly to customers after we delivered our products to the car manufacturer.
Car manufactures and car dealers provide distribution of parts and services.
Therefore, we would appreciate if you try to contact the car manufacturer(Mazda)..
We hope they should be able to provide you more advice or information.
We are sorry for the inconvenience.
MarekW napisał(a):No wreszcie ktoś podjął wyzwanie. Według mnie trzeba poprostu pojechać do ASO i zgrać transmisję :–) 130pln. Albo metodą prób i błędów bombardować ECU różnymi sekwencjami .. jak ECU się odezwie to wtedy kolejny etap jakie kody są odpowiedzialne za jakie parametry .. i tu znowu zgrana transmisja może dużo ułatwić:–)
MarekW napisał(a):Ten procesor może być wykonany w wersji MaskedROM a nie Flesh i wtedy już nic się nie odczyta, dodatkowo dostęp do pamięci może być szyfrowany i pewnie jest.
Procek nie ma podłączonych żadnych ścieżek do programowania więc trzeba sobie je do lutować.
MarekW napisał(a):Powiem tak to czy sterownik da sei updatowac czy nie to na 100% nie wiem. Pare osob na tym forum mialo jakies problemy ze sterownikiem do DITD i ASO nie mialo mozliwosci zaktualizowania oprogramowania czy tez wgrania jego na nowo.. a skoro ASO ma problemy to znaczy, ze sie albo nie da albo ASO nie ma kompetencji w tej dziedzinie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość