Styniu napisał(a): Mechanicy byli na tyle kumaci, że powiązali skutek z przyczyną i ustawili kąt wtrysku w pompie.
Czy wiesz w jaki sposób był przestawiany kat wtrysku???
Z tego co mi na tą chwilę wiadomo to można tylko sp... na pasku rozrządu...
www.mazdaspeed.pl
Styniu napisał(a): Mechanicy byli na tyle kumaci, że powiązali skutek z przyczyną i ustawili kąt wtrysku w pompie.
O to zapytaj TomkaRvf z tego co słyszałem w tych pompach jest czujnik ktory reguluje kątem.magicadm napisał(a):Czy wiesz w jaki sposób był przestawiany kat wtrysku
magicadm napisał(a):Czy wiesz w jaki sposób był przestawiany kat wtrysku?
Z tego co mi na tą chwilę wiadomo to można tylko sp... na pasku rozrządu...
Wnioski bardzo mądre. Dodam tylko, że masa auta robi swoje – gdybyś miał 100kg mniej od razu odczułbyś, że jest żwawszy i to o wiele (GFka jest bardzo masywna).yapko napisał(a):Spalanie srednio 5.7, dynamika zadowalajaca. Chyba po prostu oczekiwalem zbyt duzo dynamiki od tego silnika i zle dobieralem moment zmiany biegow.
yapko napisał(a):Zrobilem ponad 1000 km i nauczylem sie troche jezdzic tym silnikiem, poza tym po wymianie oleju i filtrow i przejechaniu 200 km chyba troche sie "odmulil". Wydaje mi sie ze poprawil sie zakres 1500-2000 obrotow, przyspiesza teraz plynnie od 1500 za wyjatkiem 5 biegu.
Tak wiec stosujac obroty 1700-2500, jezdzi sie calkiem dynamicznie ale nie mam mowy o wciskaniu w fotel – mysle ze tak po prostu ma byc. Nie zmierzylem ostatecznie 80-120 na V ale wyprzedzania typu 80-110 albo 90-120 odbywaly sie na oko w okolo 10s wiec mysle ze przepisowe 14-15 s jest osiagalne. Najgorzej jest przy 80 bo to u mnie 1700 obrotow i slabo zaczyna na V ale juz od 1800 ciagnie lepiej.
70 mozna co najwyzej jechac tylko z gory.
Spalanie srednio 5.7, dynamika zadowalajaca. Chyba po prostu oczekiwalem zbyt duzo dynamiki od tego silnika i zle dobieralem moment zmiany biegow.
xANDy napisał(a):Na 90% masz silnik RF4F czyli model po liftingu silnika (zgadza się?).
Kiedy, ile przejechałeś nim...nosekBd napisał(a):kupiłem to cacko
hmmm spójrz np. tutaj:nosekBd napisał(a):Na 5 biegu brak mocy tylko 120 max
xANDy napisał(a):Według moich danych – masa efki 323 w dieslu to 1180 kg; masa 626 sedan to 1280 kg, masa kombicy 1390 kg (bez kierowcy). Skoro moja ma 13,5 do setki i tyleż samo na piatce 80-120 to znaczy, że sedan mnie na pewno wyprzedzi o 1-1,5 sek, nie wspominając o 323, które myknie, że ino dymek zobaczę.
Na 90% masz silnik RF4F czyli model po liftingu silnika (zgadza się?).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości