Wymiana poduszek silnika w 323F DiTD
oryginal od strony rozrzadu lerzy nowka w podelku, czekam na zakup poduchy na scianie grodziowej. wymienie obie na raz-tylko kiedy ja to kupie heh
napiszcie do Rikiego. Może coś taniej będzie.
Panowie , poducha wymieniona na Ory , niebo a ziemia , znów błogi spokój i tylko słychać miły terkot DITD . Żadna podróba nawet najlepsza nie jest warta Ory. Teraz sukcesywnie powymieniam resztę . Nie wydawajcie kasy na szajs bo szkoda nerwów.
Żyję po to aby jeździć , jeżdżę po to aby żyć
- Od: 18 lip 2010, 06:16
- Auto: Mazda 6 , 2.3 Benzyna
2007r Lift
Witam wszystkich. Problem z poduszkami TedGum dotknął i mnie:) Na dniach wymieniłem dwie prawą przy rozrządzie i lewą skrzyni biegów (00396940, 00395841). Mimo że drgania są mniejsze to nieustanne buczenie gdy jest zimny a jak ciepły to od 2000 obr jest nie do wytrzymania. Czytając ten temat wnioskuję że to przez ww wkłady TedGum ale znalazłem dzisiaj jeszcze inną poduszkę prawą (TED-GUM 00392121) niemal taką samą jak ory. Czy ktoś ją może zakładał i poznał efekt końcowy?
- Od: 25 sty 2013, 20:12
- Auto: Mazda 323F BJ 2.0 DiTD 101 KM 2001
To może link:
http://www.motointegrator.pl/produkty/2 ... m-00392121
No chyba że dałem się oszukać i tylko zdjęcie jest z ory:)
http://www.motointegrator.pl/produkty/2 ... m-00392121
No chyba że dałem się oszukać i tylko zdjęcie jest z ory:)
Chytry dwa razy traci , nie ma co kombinować , chcecie mieć spokój na następne 10 lat to kupcie ory . Ja skończyłem w tym wypadku z szukaniem złotego środka zastępczego.
Riki ma naprawdę dobre ceny , zresztą wszystko co u niego kupiłem działa jak należny i nie ma problemu i nie jest to wcale reklama.
Riki ma naprawdę dobre ceny , zresztą wszystko co u niego kupiłem działa jak należny i nie ma problemu i nie jest to wcale reklama.
Żyję po to aby jeździć , jeżdżę po to aby żyć
- Od: 18 lip 2010, 06:16
- Auto: Mazda 6 , 2.3 Benzyna
2007r Lift
Witam. Ta w części gumowej ma prześwity a te pierwsze z Tedgumu nie miały. Ja mam zamontowane trzy podzuszki z ted gumu ( oprócz tej od skrzyni, ta jest ori.) i nigdy nie było buczenia a w czasie jazdy słyszę pomruk diesla. Poduszki zamontowałem w 2008 roku. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
a co powiecie panowie o tej poduszce ?
http://allegro.pl/poduszka-prawa-silnika-mazda-626-ditd-diesel-oryg-i2939894265.html

Ze zdjęcia i z opisu jest to oryginał i sprzedaje go serwis Mazdy.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
RF2A
kolega Yard trochę przespał. Tu masz wypowiedz seba626 który kupił w fox i pisze że oryginał: viewtopic.php?f=89&t=45344&p=2472235&hilit=wyg%C5%82uszenie#p2472235
topik napisał(a):Witam. Ta w części gumowej ma prześwity a te pierwsze z Tedgumu nie miały. Ja mam zamontowane trzy podzuszki z ted gumu ( oprócz tej od skrzyni, ta jest ori.) i nigdy nie było buczenia a w czasie jazdy słyszę pomruk diesla. Poduszki zamontowałem w 2008 roku. Pozdrawiam
A czy po wymianie tych trzech jakoś specjalnie ustawiałeś poduszki czy poprostu zakręciłeś tak jak się same ułożyły?
Kupiłem wkłady i je wcisnąłem w obudowę tak jak były wciśnięte oryginały. Następnie całą poduszkę przykręciłem tak jak była przykręcona poprzednia.
RF2A
RF2A