Poduszki silnika i wygłuszenie motoru
nie wiem jaki numer oni sami dobierali. Gabaryty sa ok, tylko profil skopany. Ta poduszka w 323 sie nie psuje, tam nie ma sie co uszkodzic, bo tam jest jeden gumowy walec w drugim nie ma ramion jak w 626 co jest na zdjeciach. Wyjmij ja zrob fotke i wstaw ja na forum, a ja zrobie fotke tej z Tedgum lezy na balkonie.
Jak oplacisz przesylke to Ci ja wysle i sie przekonasz
jak jest.
Jak nie wierzysz zamontuj o ile zamowiles i nastaw sie ze bedziesz je albo reklamowal albo wymienial ia inny wklad "sprawdzony" no chyba ze od 6 msc cos sie zmienilo u nich w ofercie.
Jak oplacisz przesylke to Ci ja wysle i sie przekonasz
jak jest.
Jak nie wierzysz zamontuj o ile zamowiles i nastaw sie ze bedziesz je albo reklamowal albo wymienial ia inny wklad "sprawdzony" no chyba ze od 6 msc cos sie zmienilo u nich w ofercie.
- Od: 3 sie 2006, 14:55
- Auto: 323F 2.0 DITD z IV 1999r.
rexwolf napisał(a):a poduszka w 323 sie nie psuje, tam nie ma sie co uszkodzic, bo tam jest jeden gumowy walec w drugim nie ma ramion jak w 626 co jest na zdjeciach.
Marek czy to prawda? Ty masz uszkodzona?
topik napisał(a):Witam!Nie warto kupować od strony chłodnicy?Nawet poprawiona się nie nadaje?
Aż taki szmelc w tym Tedgumie?
Kiedyś będzie MAZDA 6 – oczywiście diesel
- Od: 31 lip 2007, 21:01
- Auto: Skoda Octavia II TDI,105PS,2008r.
Pisałem już gdzieś w tym poście że poducha przy chłodnicy jest najmniej ważna(przynajmniej w BJ).Tak jak piszerexwolfjest to gumowy walec w którym jest umieszczony gumowy puc połączony gumową błonką grubości około 5mm. Uszkodzenie polega na tym że pęka błonka
i walec dotyka do puca.Regulacja polega na tym żeby walec nie dotykał do puca.

- Od: 5 lis 2007, 11:50
- Auto: 323F BJ DITD
Mówicie co chcecie ale ja zgłupiałem
Jedni mówią że wymiana poduszek pomaga a inni że to lipa... Musimy chyba zagłosować i ustalić jedną wersje
Nie wiem chyba zaryzykuje tylko nie uśmiecha mi sie wydać prawie 300zł za poduszki i po wymianie być wkurzony na te poduchy
Marek twierdzi że jemu pomogło??? Dajesz sobie uciąć ręke za to Marku

Marek twierdzi że jemu pomogło??? Dajesz sobie uciąć ręke za to Marku
Motocykle są wszędzie.... no i mazdy 
- Od: 2 lip 2006, 12:53
- Auto: 6-ka 2.0 Diesel 140 KM 2008 rok
smagur napisał(a):Narazie zmieniłem dwie, w sobotę zmieniam tą od ściany grodziowej.
Powinno być jeszcze lepiej.
Czyli zmieniłeś tą od rozrządu.. drugą od skrzyni i trzecią od ściany będziesz wymieniał??? rozumiem że polecasz i że warto??
smagur napisał(a):Dajesz sobie uciąć ręke za to Marku
Nawet dwie. Zresztą sam słyszałeś jak pracuje silnik po wymianie.
rexwolf napisał(a):Co do poduszki pod skrzynia, tej jeszcze nie wyjmowalem.
Zbyszek bądź konsekwentny. Sam mi mówiłeś że wymiana samej poduszki przy rozrządzie nic nie da i trzeba wymienić obie i miałeś racje. Co do poduchy przy chłodnicy to wymiana jest zbędna.Jeśli ktoś ma wątpliwości to zapraszam do siebie to podmienimy na moje.
smagur napisał(a):Nie wiem chyba zaryzykuje tylko nie uśmiecha mi sie wydać prawie 300zł za poduszki i po wymianie być wkurzony na te poduchy
Jutro mam wolne jeśli CI pasuje to możemy się pobawić. Może ktoś z 626 ma ochotę na podmianę poduszek to sprawdzimy czy pasują i skończą się rozważania pt. CO BY BYŁO GDYBY BYŁO?
dziekuje, nie przecze ze wklady Tedgum (od rozrzadu i skrzyni a nawet grodzi) sa zle. Wiem ze poduszka od chlodnicy ktora mi przyslali jest za masywna. Pewnie jutro zrobie fotki i wkleje. Drazni mnie tez ze ceny tak drastycznie poszly w gore a jakosc pozostala na poprzednim ( poczatkujacym) poziomie.
- Od: 3 sie 2006, 14:55
- Auto: 323F 2.0 DITD z IV 1999r.
marek cygan napisał(a):Jutro mam wolne jeśli CI pasuje to możemy się pobawić.
Przepraszam Marku ale nie mam dostępu do neta na bierząco... Będę sie kontaktował na PW w sprawie wymiany albo....
w tej kwestii...Narazie nie mam jeszcze poduszekmarek cygan napisał(a):...się pobawić.
smagurOK.
kupilem 4 poduchy w tedgum
wymienilem 3 tej przy chlodnicy nie ruszalem z dwoch powowdow
troche kolega rexwolf przestraszyl
no i bym sie nie wyrobil bo bylem tylko na dwu dniowym wypadzie do rodzicow i malo czasu mialem na to
a z 3 mi zeszlo wystarczajaco dlugo
z 3 godziny wyciaglam je
no i zastala mnie noc
a na drugi dzien poltorej godziny zabawy na prasie azeby usunac stare i wcisnac nowe
z czego z godzine pietnascie to wyciaganie starych a 15 min wciskanie nowych
ale do konkretow
po wymianie tych 3 poduszuek roznica jest bardzo duza
moze dlatego ze ta przy skrzyni byla zerwana prawie calkowicie
a pozostale dwie popekane ale jeszcze nie pozywane
o dziwo poduszka przy chlodnicy wyglada na cala
nie wylkuczone ze tez sie przelamie i ja zmienie tylk kolega rexwolf
odpowie mi na jedno pytanie
czy jak mu ten zderzak chcialo urwac to sprawdzil w jakim stanie ma pozostale 3 poduchy
bo ja mysle ze to moglo wygladac tak ze ta byla nowa dobra i caly rezonans przechodzil przez tamte pozostale i dlatego tak rzucalo mu tym motorkiem a jak ja dchudzil = zepsul to juz bylo ok
a moze ktos juz zalozyl ta pouche przy chlodnicy i ma cos na ten temat do powiedzeinia
wymienilem 3 tej przy chlodnicy nie ruszalem z dwoch powowdow
troche kolega rexwolf przestraszyl
no i bym sie nie wyrobil bo bylem tylko na dwu dniowym wypadzie do rodzicow i malo czasu mialem na to
a z 3 mi zeszlo wystarczajaco dlugo
z 3 godziny wyciaglam je
no i zastala mnie noc
a na drugi dzien poltorej godziny zabawy na prasie azeby usunac stare i wcisnac nowe
z czego z godzine pietnascie to wyciaganie starych a 15 min wciskanie nowych
ale do konkretow
po wymianie tych 3 poduszuek roznica jest bardzo duza
moze dlatego ze ta przy skrzyni byla zerwana prawie calkowicie
a pozostale dwie popekane ale jeszcze nie pozywane
o dziwo poduszka przy chlodnicy wyglada na cala
nie wylkuczone ze tez sie przelamie i ja zmienie tylk kolega rexwolf
odpowie mi na jedno pytanie
czy jak mu ten zderzak chcialo urwac to sprawdzil w jakim stanie ma pozostale 3 poduchy
bo ja mysle ze to moglo wygladac tak ze ta byla nowa dobra i caly rezonans przechodzil przez tamte pozostale i dlatego tak rzucalo mu tym motorkiem a jak ja dchudzil = zepsul to juz bylo ok
a moze ktos juz zalozyl ta pouche przy chlodnicy i ma cos na ten temat do powiedzeinia
- Od: 5 lip 2006, 01:24
- Auto: Mazda 323 BJ 2.0 DITD 1999r.
k.el no ja ci powiem ze moze bc ten sam powod co u kolegi nie wymieniles wszystkich
ja wymienilem 3 i jest naprawde duzo duzo lepiej ja bym powiedzial ze zwrot o 180 stopni
a co do drgan to faktycznie tez mam male drgania ale tylko na kierownicy i dzwigni zmiany biegow
ja wymienilem 3 i jest naprawde duzo duzo lepiej ja bym powiedzial ze zwrot o 180 stopni
a co do drgan to faktycznie tez mam male drgania ale tylko na kierownicy i dzwigni zmiany biegow
Krzysiek_1123 ile dałeś za te poduchy???
też chce zregenerować komplet
k.el napisał(a):wczoraj wymieniłem lewą i tylną
Ja też jak wymieniłem przy rozrządzie i zrobiłem jazdę próbną to byłem w szoku. Efekt był dopiero po wymianie pod skrzynią
bananmin napisał(a):Krzysiek_1123 ile dałeś za te poduchy?
310zl z przesylka za 4szt czyli komplet
tylko jak pisalem nie wymienilem jeszcze tej przy chlodnicy ale zamowilem dobra ta koncowka 303 przynajmniej tak na pierwszy rzut oka i takie wstepne pomiary