Witam,
Mam od niedawne Mazdę Mazda 323F BJ 2.0 DITD 98r. zastanawia mnie pewna zielona kontrolka umieszczona przy lewym kolanie kierowcy tak jak na foto:
http://zamsz.nazwa.pl/mazda.jpg
Od lewej mamy, przeciwmgielne, regulacja swiatel, tajemnicza zielona dioda, regulacja oswietlenia deski.
Dodam że dioda zapala się w dowolnych sytuacjach, w trasie, na stopie itp. w instrukcji którą posiadam (niemiecka) opisany jest w tym miejscu ASR, ale nie posiadam ASRa. Ktos to rozszyfruje?
Zielona kontrolka co oznacza?
Strona 1 z 1

Tak jest chyba prościej...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Witam.
Ja w mojej 323 '97 też mam taką diodę, nie wiem czy świeci, bo wsunęła się do środka a nie mam kiedy jej wydostać. Myślałem, że to jakieś indywidualne rozwiązanie poprzedniego właściciela, bo moja mazda miała kiedyś webasto, może to jego pozostałość. Teraz zacząłem sie zastanawiać skoro Ty też masz taką kontrolkę, to może to jednak coś fabrycznego. Muszę sprawdzić czy i kiedy ona działa. Pozdrawiam.
Ja w mojej 323 '97 też mam taką diodę, nie wiem czy świeci, bo wsunęła się do środka a nie mam kiedy jej wydostać. Myślałem, że to jakieś indywidualne rozwiązanie poprzedniego właściciela, bo moja mazda miała kiedyś webasto, może to jego pozostałość. Teraz zacząłem sie zastanawiać skoro Ty też masz taką kontrolkę, to może to jednak coś fabrycznego. Muszę sprawdzić czy i kiedy ona działa. Pozdrawiam.
- Od: 8 wrz 2006, 16:18
- Auto: 323 (BA) Sedan 1.5i 16V '97
ja np. nie mam takiej zielonej diody w swojej 323F'01 . musi być to jakiś dodoatkowe element wyposażeniowy .

- Od: 9 kwi 2005, 21:00
- Auto: Mazda 3 BL 1.6 2013; Mazda 3 BL 2.0 Disi 2012;
była;Mazda3 1.6 Active 2006 & Mazda3 2.0 Sport 2009
323F BJ 2.0 FS Sportive '01
nie mam pojecia do czego sluzy wedlog mnie to cos zwiazane ze swiatlami ale co poszukaj w neciku moze cos znadziesz abo poprzedni wlasciciel cos montowa tak dla checy ale w to watpie
pozdrawiam
.... Do something or die trying....
...::::''''MAZDA''''::::...
...::::''''MAZDA''''::::...
- Od: 7 gru 2006, 14:55
- Auto: Two Mazdas 1.6 i 1.8 16v
Witam!Mam taką diode zamontowaną po lewej stronie za kierownicą.Jak włącze kierunek to ona raz mignie a jak włącze awaryjne to miga równo z awaryjnymi.Prawdopodobnie jest to dioda od kierunkowskazów w przyczepie.Gdy niema kierunkowskazu w przyczepie to ona miga.Tak powiedział mi elektryk samochodowy.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
topik napisał(a):Witam!Mam taką diode zamontowaną po lewej stronie za kierownicą.Jak włącze kierunek to ona raz mignie a jak włącze awaryjne to miga równo z awaryjnymi.Prawdopodobnie jest to dioda od kierunkowskazów w przyczepie.Gdy niema kierunkowskazu w przyczepie to ona miga.Tak powiedział mi elektryk samochodowy.
Bardzo prawdopodobne że jest to sygnalizacji przyczepki (mam hak). Wczoraj takie info dostalem od mechanika, palenie sie diody w różnych sytuacjach oznacza prawdopodobnie że mam jakieś zwarcie na wtyczce do przyczepki.
- Od: 9 gru 2006, 14:27
- Auto: Mazda 323 BJ 2.0 DITD 98r.
zamsz napisał(a):topik napisał(a):Witam!Mam taką diode zamontowaną po lewej stronie za kierownicą.Jak włącze kierunek to ona raz mignie a jak włącze awaryjne to miga równo z awaryjnymi.Prawdopodobnie jest to dioda od kierunkowskazów w przyczepie.Gdy niema kierunkowskazu w przyczepie to ona miga.Tak powiedział mi elektryk samochodowy.
Bardzo prawdopodobne że jest to sygnalizacji przyczepki (mam hak). Wczoraj takie info dostalem od mechanika, palenie sie diody w różnych sytuacjach oznacza prawdopodobnie że mam jakieś zwarcie na wtyczce do przyczepki.
no to swoją wiedze znów poszerzylismy o madziolotach....swoja droga to dobry patent...wiesz kiedy nie działają....pomocne jak sie ma oczywiscie przyczepe

http://www.site-clocks.com/flash/clocks ... hex=00AA00" width="150" height="75" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash">
- Od: 31 maja 2006, 21:08
- Auto: 323F 2.0 diesel 90 koników 99r
Witam.
Ten motyw z elektryką od przyczepki może okazać się prawdziwy również u mnie, bo mam hak. Przyczepkę też znajdę, nawet bardzo dobrą do przetestowania tej diody, bo jej instalacja elektryczna pozostawia wiele do życzenia. W weekend sprawdzę tą diodę
Dodam, że u mnie dioda jest zielona, na środkowej konsoli w szeregu z regulacją świateł, ogrzewaniem szyby i zegarkiem.
Pozdrawiam i również dziękuję za pomoc.
Ten motyw z elektryką od przyczepki może okazać się prawdziwy również u mnie, bo mam hak. Przyczepkę też znajdę, nawet bardzo dobrą do przetestowania tej diody, bo jej instalacja elektryczna pozostawia wiele do życzenia. W weekend sprawdzę tą diodę
Dodam, że u mnie dioda jest zielona, na środkowej konsoli w szeregu z regulacją świateł, ogrzewaniem szyby i zegarkiem.
Pozdrawiam i również dziękuję za pomoc.

- Od: 8 wrz 2006, 16:18
- Auto: 323 (BA) Sedan 1.5i 16V '97
Strona 1 z 1