Witam Serdecznie
Jestem tutaj nowym uzytkownikiem ,choc forum przeglądałem od dluzszego czasu.
moje auto mazda 323fbj 2000r 2.0 tdvi 90 koni,
Auto jest po wymianie rozrządu,i po tym jakoś dziwnym trafem jest problem z mocą,auto zapala lux gdy trochę pochodzi bądź po przejechaniu jakiegoś odcinka zapala sie kontrolka od świec żarowych i miga i wtedy tracę moc,czasem zniknie i znów jest dobrze a czasem nie zniknie i znów brak mocy,wtedy pomaga tylko zgaszenie silnika i ponowne uruchomienie.
Z odczytania kodów błędów po wymruganiu wyszlo:
11- nie wiem co to jest
12-czujnik polozenia przepustnicy
16-Egr
Co najbardziej wpływa ze tracę ta moc co jest nie tak? badz kto zna jakiegos mechanika na rzeczy z Okolic Płocka co zalatwilby to szybko by było znów wszystko dobrze,boz tego co czytałem na forum wypada przeczyścić egr i przepustnice a czy to rozwiąże problem?
Pozdrawiam Mariusz
Brak mocy
Strona 1 z 1
mamad1019 napisał(a):Auto jest po wymianie rozrządu,i po tym jakoś dziwnym trafem jest problem z mocą
bo jest źle ustawiony rozrząd.
mamad1019 napisał(a):Z odczytania kodów błędów po wymruganiu wyszlo:
11- nie wiem co to jest
12-czujnik polozenia przepustnicy
16-Egr
źle odczytałeś.odczytam za Ciebie:
P0216
zakładasz temat,prosisz o poradę,a jak ją otrzymasz,to powątpiewasz.....
chyba logika wskazuje,że jeśli problem powstał po wymianie rozrządu,to tam trzeba zacząć poszukiwania,a nie czepiać się zaworu TCV.
chyba logika wskazuje,że jeśli problem powstał po wymianie rozrządu,to tam trzeba zacząć poszukiwania,a nie czepiać się zaworu TCV.
nie powatpiewam tylko zarazem dziekuje za porade;] bo od tamtej pory jestem wkur.. a gosc wciska mi jakies bajki ze wina pompy itp.. bo bylo wszystko dobrze przed a jest nagle zle podczas jazdy przez jakis czas jest dobrze i potem kontrolka i nie ma mocy;]
- Od: 27 gru 2014, 11:16
- Auto: mazda323f bj 2.0 Tdvi 90km 2000r
podziekowania dla pana tadziol trafil w 10 w problem:) wczoraj odebralem madzie i chodzi jak dawniej
Tylko ten byly mechanik mnie wkur bo jak mam czarno na bialym ,wydruk z komputera itp, to i tak mi wmawia ze nie mozliwe,ze pewnie teraz ten dobry mechanik odlaczyl jakis czujnik i blad nie pokazuje itp( chory psychicznie gosc) ze on sprawdzal i ze tcv,cale szczescie ze zabronilem mu pompy dotykac i dociekalem prawdy:) nie wiem jak ja na takiego czubka trafilem ale jakos kase za jego zla robote musze odzyskac;D
Tylko ten byly mechanik mnie wkur bo jak mam czarno na bialym ,wydruk z komputera itp, to i tak mi wmawia ze nie mozliwe,ze pewnie teraz ten dobry mechanik odlaczyl jakis czujnik i blad nie pokazuje itp( chory psychicznie gosc) ze on sprawdzal i ze tcv,cale szczescie ze zabronilem mu pompy dotykac i dociekalem prawdy:) nie wiem jak ja na takiego czubka trafilem ale jakos kase za jego zla robote musze odzyskac;D
- Od: 27 gru 2014, 11:16
- Auto: mazda323f bj 2.0 Tdvi 90km 2000r
Strona 1 z 1