Jestem nowy więc jeśli coś nie tak to sory. Przeglądałem wiele wątków ale takiego problemu nie znalazłem.
Problem wygląda tak, że Madzia przerywa podczas jazdy i na postoju ( obroty na ułamek sekundy "podskakują" tak jak by samochód dostawał zbyt dużo paliwa?? ) podczas jazdy irytujące. Na postoju podczas "podskakiwania" obrotów samochód dymi na czarno. Brak błędów, kontrolka świec milczy.
Ostatnio robione to filtry jakieś 5 tyś temu, regeneracja pompy jakieś 2 miesiące temu (szarpał na zimnym a mechanik wymienił zawór spv i jakiś wałek w pompie, to mój pierwszy diesel i dopiero się go uczę) , aktualnie wlany środek STP i teraz nie wiem czy to znów coś z pompą czy wtryski lub jeszcze coś innego.
Prawdopodobnie samochód pojedzie do mechanika ponieważ pracuje jako kierowca i jestem w domu tylko w weekend. Nie chce wymieniać pół auta a ciężko o dobrego speca od Mazdy więc wolał być pewien co jest nie tak.
Z góry dzięki za pomoc.
DITD 101KM Szarpie, dymi
Strona 1 z 1
Sprawa się zakończyła i sorry za brak odpowiedzi ale samochód poszedł do mechanika a ja wyjechałem za granice i nie miałem dostępu do neta.
Poprawienie przewodów nie pomogło ponieważ jeden był załamany. Naprawa przewodu pomogła. Bardzo dziękuje za pomoc.
Poprawienie przewodów nie pomogło ponieważ jeden był załamany. Naprawa przewodu pomogła. Bardzo dziękuje za pomoc.
- Od: 5 kwi 2014, 20:50
- Auto: Mazda 323F BJ RF-2A 101KM
Strona 1 z 1