Miałem małe zwarcie w instalacji elektrycznej, po naprawie przez elektryka wszystko wróciło do normy oprócz świec zapłonowych.
Świece bardzo długo się nagrzewają nawet po odpaleniu silnika miga kontrolka od świec(przestawała migać dopiero po dłuższej jeździe samochodem). W czasie wyższych temperatur nie przeszkadzało mi to aż tak bardzo, natomiast przy niższych temperaturach mam problemy z odpaleniem. Po ponownej konsultacji z elektrykiem stwierdził, że coś musi być na rzeczy z instalacją elektryczną świec zapłonowych najprawdopodobniej w ogóle nie działa i świece samoczynnie rozgrzewały się po dłuższej pracy silnika.
Zaproponował wymianę instalacji.
Czy istnieje schemat tego rodzaju instalacji i ktoś z was jest w jego posiadaniu?
Problem ze świecami zapłonowymi
Strona 1 z 1
zacznij od uzupełnienia profilu bo regulaminu forum to zapewne nie zdążyłeś przeczytać zakładając ten temat ,jeśli idąc tropem że piszesz w dziale diesel to i tak to się ma nijak bo temat jest o świecach zapłonowych których dieslu brak (może czegoś nie wiem ,technika tak idzie do przodu )
xedos1972
kod błędu to kod usterki obwodu świec żarowych? do sprawdzenia przekaźnik świec przy lewym reflektorze.
Strona 1 z 1