323f BJ. Mazda nie wkręca się na obroty,

Postprzez AndrzejBo » 13 kwi 2014, 18:03

Witam serdecznie. Od niedawna moją mazdę trapi dziwny problem. Wygląda to tak, że generalnie auto nie przyspiesza tak sprawnie jak to bywało wcześniej. Do trzeciego biegu auto jako tako się rozpędza, ale cyrki zaczynają się później. Na czwartym biegu auto osiąga maksymalnie 4 tyś obrotów i dalej nie chce kręcić. Natomiast na piątym osiąga 3 tyś obrotów, 140 km/h i koniec. Auto niedawno miało regenerowaną pompę wtryskową. Powodem regeneracji był mocny spadek dynamiki, który nastąpił dosyć nagle, o czym później. Dałem się namówić na regenerację, ale po niej auto poruszało się jeszcze gorzej, dosłownie jak tramwaj. Mądrzy panowie stwierdzili, że to wtryskiwacze. Wydałem już dość więc wstrzymałem się z dalszymi pracami. Po zastosowaniu poleconego mi preparatu Forte nastąpiła zasadnicza poprawa, auto zaczęło przyspieszać dużo lepiej, lecz dalej to nie było to co powinno. Na tym się zatrzymałem. A zaczęło się wszystko po przeprowadzonym przeze mnie czyszczeniu dolotu. Po wykonanej operacji auto śmigało aż miło, do pewnego momentu, gdy dosyć szybko odechciało mu się przyspieszać. Podsumowując: pompa po regeneracji, dolot po czyszczeniu, świeży filtr paliwa, zawory po regulacji a Mazda przyspiesza jak określiłem to na początku wątku. Czy ktoś ma jakiś pomysł, o co może chodzić?
AndrzejBo

Postprzez tadziol » 13 kwi 2014, 20:09

mała wartość doładowania przez turbo.trzeba wpiąć manometr i zobaczyć ile pompuje turbo.
Obrazek
Firma

Od: 28 cze 2005, 19:13
Auto: Mazda6 GY
RF7J & V-Tech Box,CX-7 L3-VDT,BJ RF4F