Witam poszukuje kogoś z okolic sochaczewa kto posiada mazde 2.0 ditd 101KM w celu sprawdzenia boost sensora czy to on jest winny zamulenia mojej madzi. Prosze o kontak 794 055 119
Pozdrawiam
Boost Sensor
Strona 1 z 1
Jak auto zachowuje się po odłączeniu wężyka od BS?
wężyka nie odpinałem wypinałem tylko wtyczke od BS teoretycznie nic się nie zmieniło tylko pokazywał mi się błąd. A i nie wiem czy z wypiętym BS moge się przejechać aby nic nie uszkodzić i sprawdzić jak auto się zbiera. Pozdrawiam
- Od: 21 kwi 2013, 22:58
- Auto: Mazda 323f 2002 2.0 Ditd
Możesz się przejechać, nic się nie stanie.
sprawdź czy cięgno od turbiny po odpaleniu zostaje wciągnięte w gruszkę.
eed3k5 napisał(a):Wiem, że na pewno nie jest to boost bo po jego odłączeniu w ogóle się nie dało jechać
Ja tez u Siebie , sprawdzalem ten czujnik i po odłączeniu ,faktycznie auto miało troche mniejszą moc i gorzej przyspieszalo....ale jechac sie dało ..
Pytanie tylko teraz czy to oznaka uszkodzenia ,czy tak ma byc

Pozdros. Tom
Było DEMIO Sportive 1,5 02r – Teraz jest 626 kombi 2,0 ditd 00r
Było DEMIO Sportive 1,5 02r – Teraz jest 626 kombi 2,0 ditd 00r
- Od: 16 lut 2009, 22:01
- Auto: V70 D5
Z tego co wyczytałem na forum to tak powinno być. Wina czujnika była by wtedy jakby nie było czuć żadnej różnicy w jeździe po odłączeniu. Ja swoją już wstawiłem do mechaniora na wymianę paru części a i przy okazji ma ją wyczyścić całą więc mam nadzieje że pomoże 
sebaxx3 napisał(a):A co jeśli po odpaleniu cięgno nie zostaje wciągnięte?
To oznacza że jest problem albo z podciśnieniem albo zaworem sterującym (dotyczy jedynie RF4F)
Prawdę powiedziawszy pomimo wyczyszczenia IC całego kolektora wymiany rozrządu i pasków klinowych za wiele to nie pomogło. Zawór sterujący o którym wspomniałeś to jest właśnie ten boost sensor ? A i przy 2,5kk obrotów strasznie świszczy turbo.
podążaj od turbo wężykiem i najdziesz elektrozawór który reguluje podciśnienie idące na gruszkę turbo.
Po odpalaniu cięgno nie porusza się?
Boost sensor tylko mierzy jakie jest ciśnienie.
Po odpalaniu cięgno nie porusza się?
Boost sensor tylko mierzy jakie jest ciśnienie.
Strona 1 z 1