Co polecacie sprawdzić, wyregulować, przeczyścić czy ogólnie się zainteresować przy okazji wymiany rozrządu (z pompą wody, przebieg 190k km)?
Na razie myślę o wymianie poduszki silnika przy rozrządzie, żeby mniej buda telepała.
Coś jeszcze?
dodatkowe zabiegi przy wymianie rozrządu
Strona 1 z 1
ja nie wymieniałem pompy wodnej przy wymianie rozrządu. Mechanik znajomy mówił nie ma potrzeby bo nie jest połączony z rozrządem.
. Generalnie wymieniłbym tylko to co jest potrzebne
-
sztosik
mroczeks napisał(a):Na razie myślę o wymianie poduszki silnika przy rozrządzie, żeby mniej buda telepała.
Kolego.. przed wymianą poduszki na zamiennik np tedgum poczytaj sobie wątek o wygłuszaniu motoru w dziale DiTD.
Ja wymieniłem i efekt jest taki, że mocniej telepie.
Pozdr
Elegancka odzież męska..
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=12905406
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=12905406
- Od: 12 wrz 2009, 20:13
- Auto: 323F BJ 2.0 DiTD 2001 r.
wymień podkładki pod wtryskami, podkładki przelewowe, wyreguluj zawory, nowy uszczelniacz wałka rozrządu, uszczelka pod dekiel i nie zaglądasz do następnej wymiany rozrządu.
Sprawdź też przy okazji czy wałek się nie wytarł.
Sprawdź też przy okazji czy wałek się nie wytarł.
wymień przy okazji płyn chłodniczy bo i tak będziesz go spuszczał. Mam nadzieję że oryginalne części dajesz Mazdy.
odgrzewam
czy w przypadku podkładek zamienniki nie spełnią swojej funkcji?
cena oryginałów jest spora jak za podkładki...
Neonixos666 napisał(a):Mam nadzieję że oryginalne części dajesz Mazdy.
czy w przypadku podkładek zamienniki nie spełnią swojej funkcji?
cena oryginałów jest spora jak za podkładki...
- Od: 26 lut 2011, 17:58
- Auto: Toyota GT86
4fly napisał(a):czy w przypadku podkładek zamienniki nie spełnią swojej funkcji?
możesz dać zamienniki ale muszą mieć wymiary jak oryginalne.
To ja żeby nie zakładać nowego tematu chciałem się jeszcze dopytać, co oprócz tego co już jest powyżej napisane warto zrobić przy uszczelce pod głowicą, bo czeka mnie wymiana. Oczywiście liczę uszczelkę, olej, płyn chłodniczy no i rozrząd ze wszystkim co już pisaliście. ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Czarna Madzia 323 BJ 2002 ROK 2.0 Diesel 101 KM
Moja Madzia 323
Sprzedam Filtr powietrza do Mazdy 626 Ditd Nowy oryginalny Mazda
Moja Madzia 323
Sprzedam Filtr powietrza do Mazdy 626 Ditd Nowy oryginalny Mazda
- Od: 27 sie 2010, 15:13
- Auto: M 323f BJ 2.0 DiTD 101 KM
możesz też płyn od wspomagania wymienić bo i tak pewnie będzie spuszczany. Ogólnie warto wyczyścić kolektor dolotowy i dać nową podkładkę pod niego.
Strona 1 z 1